Våra medarbetare: Elias Jensen

fsdata_elias_jensenDags för nästa del i vår serie av medarbetarintervjuer. Denna gång har vi pratat med en av stjärnorna i vår kundtjänst, Elias Jensen. Elias är en genuin webbnörd som har arbetat hos oss i närmare tre år. Om du har haft ett supportärende hos oss så är chansen stor att Elias hjälpt till där.

– Hej Elias, vem är du och vad gör du hos oss?

Jag är en kille på 27 år som sitter på FS Datas supportavdelning och kundtjänst för webbhotellskunder. Mina främsta uppgifter är att hantera ärenden och telefonsamtal.

Vi vill att alla tekniker ska ha en bra förståelse för våra kunder, så vi delar inte upp kundtjänsten i olika nivåer, men om vi hade gjort det så skulle jag nog vara en kombination av nivå 1 och 2.

– Vad gör du när du inte hjälper våra kunder med tekniska frågor?

Jag har alltid haft ett stort datorintresse och spelar en hel del med mina vänner. Sedan joggar jag regelbundet. På helger ger jag mig gärna ut på långrundor i skog och natur, det ger en härlig kontrast gentemot stadslivet!

– Vilka egenskaper är viktiga när man arbetar i kundtjänsten på ett webbhotell?

Först och främst så måste man kunna bemöta alla kunder på ett professionellt och trevligt sätt. Det gäller att alltid vara öppen och uppmärksam, en god lyssnare. Om man har ett problem så ska det inte ta emot att kontakta vår kundtjänst. Sedan behöver man vara en problemfixare som älskar att hitta lösningar. Flexibilitet är även viktigt, då varje dag är olik den andra.

– Några särskilda kunskapsområden som man bör fördjupa sig inom?

WordPress är givetvis viktigt, då det är den mest populära hemsidelösningen. FS Data har väldigt bra WordPress-kompetens ”in house”. Men det räcker inte med att bara ha koll på WordPress, man behöver även kunna hantera PHP-kod och MySQL för en djupare förståelse vid felsökning.

Ett annat viktigt kunskapsområde är kommunikation mellan klienter och servrar. Många ärenden i vår kundtjänst berör e-post och där gäller det att snabbt kunna avgöra var någonstans i förbindelsen mellan ett e-postprogram och vårt e-postsystem som ett fel existerar.

– Vilket supportärende känner du dig mest stolt över under din tid hos FS Data?

Svår fråga! Ett av mina mest minnesvärda ärenden var när jag flyttade ett gäng hemsidor åt en kund. Det var fyra större sidor i ett WordPress-nätverk som dessutom skulle byta domännamn. Allt flöt på bra till dess att jag rättade alla länkar, vilket bröt hela nätverket.

Efter mycket felsökning hittade jag en specifik tabell i databasen som inte uppskattade manuella ändringar, trots korrekt syntax. Jag fick till slut till en workaround via WordPress adminpanel, men känslan när man knäcker en så svår nöt – den är oslagbar!

– Vem vill du att vi ska intervjua härnäst och vad ska vi fråga denna person?

Jag nominerar Jonathan Borin på serveravdelningen, för att höra hur en dag ser ut för honom!

Med det tackar vi Elias för hans tid och önskar honom fortsatt lycka till med alla kluriga WordPress- och e-postärenden i vår kundtjänst. Vi ser fram emot att få höra mer från Jonathan och vår serveravdelning här framöver.

You Might Also Like