Tillbaka till rötterna med G33KC4MP

G33KC4MPUnder helgen som gick var undertecknad med på knytkonferensen G33KC4MP (Geekcamp), vid Tåssjö lägerskola i Skåne. Flitiga läsare av vår blogg vet kanske att vi är trogna besökare och sponsorer av Sveriges största knytkonferens, SSWC. SSWC har dock tagit en paus i år och i dess tomrum uppstod Geekcamp.

SSWC är stort. Väldigt stort. Förra året var där närmare 450 personer. Det har både sina för- och nackdelar. Geekcamp var litet. Det var ”bara” 65 personer med där. Om än att det var personer som verkligen har gått in för – och förstår – konceptet med en knytkonferens.

På en knytkonferens är det deltagarna som själva sätter agendan och bestämmer vad som ska diskuteras. Det är en öppen, spontan och inbjudande konferens. En konferens där talarna ofta lär sig lika mycket som åhörarna.

Agendan på Geekcamp
Sessioner planeras på Geekcamp
Foto: Erik Starck

Det var här som Geekcamp verkligen briljerade. Inget illa om SSWC, men på senare år har den spontana och öppna agendan blivit lite lidande (antagligen pga många deltagare, utländska besökare och en agenda som, delvis, bestäms på förhand). Så var inte fallet med Geekcamp.

Undertecknad har varit med på SSWC sedan 2009 och Geekcamp väckte många gamla knytkonferensminnen till liv. Agendan hade sessioner om allt från tillgänglighet på webben och Jekyll/Angular JS till diskussioner om content marketing och framtiden. En spontan agenda med genomgående hög kvalitet!

En annan sak som var av hög kvalitet, det var maten på Geekcamp. Det var trots allt Rikard Nilsson som stod för fiolerna i köket. Övriga arrangörer, som var precis lika engagerade och duktiga, var Andreas Ahrens, Erik Starck, Johan Jonk Stenström och Nina Björkman. Stort tack till er!

Sedan är en knytkonferens inte en knytkonferens utan dess deltagare. Det var ett nöje att få träffa och prata med er på Geekcamp, som alla verkade brinna för – samt vara väldigt kompetenta inom – sina områden.

FS Data på Geekcamp
Pratar Minecraft-server.
Foto: Johan Lundberg

Tack till alla G33K5! 🙂

Vi hade enbart mobilt bredband under Geekcamp, men trots det så filmades ett flertal sessioner. Dessa kan ses nu i efterhand på Bambuser: G33KC4MP på Bambuser.

Jag höll två sessioner på Geekcamp, dels om hur man sätter upp en Minecraft-server och dels om hur man bäst optimerar WordPress. Om du vill veta mer om detta så kan jag varmt rekommendera dessa tidigare inlägg hos oss:

Installera en Minecraft-server med Multicraft
Guide till en snabbare WordPress-sida

Med detta sagt så ser vi fram emot att få träffas på många fler knytkonferenser här framöver. Det oavsett om de heter SSWC, Geekcamp eller något annat!

You Might Also Like