Så rättar du glädjedödaren Outlook

Outlook 2013E-post är inget att skämta om. Det finns över 4 miljarder e-postkonton i världen och varje dag skickas och tas det emot närmare 200 miljarder e-postmeddelanden. Även om sociala medier och olika chattprogram växer starkt så är e-posten fortfarande klart störst.

E-post är däremot något att skämta med. Det skriftliga ordet är ofta svårare att tolka än det muntliga ordet. Att förtydliga sig i skrift med smileys är något som numera inte bara sker i privata konversationer utan även i affärskommunikation.

Med anledning av detta vill vi idag belysa den största buggen, eller felet, med Microsofts e-postprogram Outlook.

Outlook är nämligen en riktig glädjedödare.

När man skriver en smiley i Outlook så konverteras den, via en inbyggd autokorrigering, till en ikon (baserad på typsnittet Wingdings). Om man enbart skickar e-post mellan användare av Outlook/Windows så är detta inget problem (smileyn visas korrekt).

Så här ser det däremot ut om man skickar smileys till någon inte använder Outlook:

En felaktig smiley från Outlook

Inte så roligt va? Istället för en glad smiley visas ett ”J”. Hur löser man då detta?

Rätta glädjedödaren Outlook:

I Outlook 2013, klicka på ”Arkiv” och välj alternativ i menyn till vänster. Under ”E-post”, klicka på knappen ”Stavning och autokorrigering”. Klicka därefter på knappen ”Alternativ för autokorrigering”. Under sektionen ”Skriv över befintlig text” kan du sedan markera den/de smiley(s) som du vill rätta, för att därefter klicka på knappen ”Ta bort”.

När det är ordnat, då ser smileys skickade från Outlook ut så här:

Smileys rätt från Outlook

En liten detalj som kan göra en stor skillnad. 😉

På FS Data tar vi detta med e-post på stort allvar. Det är därför som vi erbjuder en av Sveriges bästa e-postlösningar, både som en kostnadsfri e-posttjänst och en riktigt kraftfull premiumtjänst. Vi hanterar över 100 000 e-postkonton via en snabb, säker och stabil e-postmiljö baserad på Microsoft Exchange Server.

You Might Also Like