Därför ska du köra PHP 5.5

På FS Data arbetar vi oavbrutet för att erbjuda våra kunder en så uppdaterad teknisk miljö som möjligt. Det är bl a därför vi har månadsvis återkommande servicefönster och har varit först i Sverige med att erbjuda stöd för t ex PHP 5.4 och PHP 5.5 i våra webbhotellspaket.

Detta gör att våra kunders hemsidor blir snabbare, säkrare och mer stabila.

Även om vi fortlöpande informerar om förändringar i vår tekniska miljö så är det lätt att missa detta, att gå miste om nyttan med våra förbättringar. Vi vill därför ge er ett väldigt konkret exempel på nyttan med att köra den senaste versionen av PHP (när detta skrivs, 5.5.9) hos oss.

Skillnad i laddningstid mellan PHP 5.3, 5.4 och 5.5

För detta exempel har vi installerat WordPress med temat Virtue samt e-handelstillägget WooCommerce med testprodukter och bilder från dummmy-data.xml. Vi har skapat en huvudmeny med alla sidor och konfigurerat permalänkar till /%year%/%monthnum%/%day%/%postname%/ och /produkt.

Därefter testade vi laddningstiden i WooCommerce-butiken via GTmetrix mot PHP 5.3, 5.4 och 5.5.

Laddningshastighet PHP 5.3, 5.4 och 5.5

Med PHP 5.3 tog det nästan 3 sekunder att ladda butiken, med PHP 5.4 gick det på knappt 1,5 sekund och med PHP 5.5 är vi nere på 1 sekund. Det är en riktigt stor skillnad det.

Ju snabbare en hemsida är, desto fler besökare och bättre sökmotorsplaceringar får den.

Med webbhotell hos FS Data väljer man enkelt själv sin PHP-version via vår kontrollpanel, under ”Hemsida” > ”PHP”. PHP 5.5 introducerades i juni 2013 och vi kan varmt rekommendera alla kunder som kör PHP hos oss att köra denna version av PHP för sina hemsidor och applikationer.

Har du några frågor eller funderingar om detta? Lämna gärna en kommentar här nedan.

You Might Also Like