WooCommerce 2.1 – även på svenska!

I måndags släpptes äntligen version 2.1 av e-handelstillägget WooCommerce för WordPress (med två mindre uppdateringar/buggfixar denna vecka). Det är en rätt så omfattande uppdatering av WooCommerce, med flera nya och spännande funktioner.

Den mest märkbara nyheten är en förbättrad integration av WooCommerce i WordPress adminpanel (och dess nya utseende sedan version 3.8). Nu känns WooCommerce återigen som en helt naturlig del av WordPress.

WooCommerce 2.1 administrationsgränssnitt
Administrationsgränssnittet i WooCommerce 2.1

Dessutom har administrationsgränssnittet för WooCommerce förbättrats, bl a med förenklat gränssnitt för ordrar och förbättrad rapportering (statistik osv).

Den största nyheten i WooCommerce 2.1 är introduktionen av ett REST API (programmeringsgränssnitt). Med detta nya API är det avsevärt enklare att utveckla nya funktioner och tillägg för WooCommerce. Idag finns närmare 300 tillägg, från betalnings- och fraktlösningar till marknadsförings- och mer produktsäljande tjänster.

Räkna med att antalet användbara tillägg för WooCommerce kommer att öka rejält!

I övrigt så har vissa funktioner, i synnerhet statistikrelaterade sådana, plockats ut från WooCommerce för att istället erbjudas som tillägg. Det är en bra utveckling, som ger ett mer optimerat (och snabbare) system. Det är nu möjligt att få statistik via Piwik (som vi har tipsat om tidigare) med ett tillägg för WooCommerce.

Sist men inte minst: WooCommerce 2.1 pratar svenska!

Ja, den senaste versionen av WooCommerce är helt översatt till svenska, tack vare FS Data samt WordPress- och WooCommerce-konsulten Björn Sennbrink. Översättningen följer med när man installerar WooCommerce, men kan även laddas ned från FS Datas manualer. Den är fritt tillgänglig för alla användare av WooCommerce.

En sak till också.

FS Data var tidigt ute med att stödja och uppmuntra användningen av WooCommerce. Vi publicerade en serie guider i 5 delar redan 2012 och har bekostat översättningen av WooCommerce i ett års tid. När vi började med detta så var WooCommerce bara en i mängden av olika e-handelslösningar.

Nu har dock WooCommerce växt till sig.

WooCommerce statistik
Källa: BuiltWith.com > Global eCommerce Technology Distribution

Ja, det är så pass att WooCommerce numera är världens mest använda e-handelslösning. På samma sätt som WordPress är störst för vanliga hemsidor så är WooCommerce störst för e-handelssidor. Det tycker vi är väldigt roligt och vi lovar givetvis att fortsätta stödja WooCommerce (och WordPress) här framöver.

Om du vill ha en bra, enkel, flexibel och svensk e-handelslösning, utan höga kostnader, testa WooCommerce idag!

You Might Also Like