Full fart framåt med Apache 2

Som vi berättade förra veckan så håller vi just nu på att uppdatera Apache på våra Linuxbaserade webbservrar, från version 1.3.37 till version 2.2.25. Sedan dess har våra tekniker uppdaterat 42 st servrar för våra webbhotellskunder och våra serverkunder med drifttjänst.

Uppdateringarna av Apache har skett nattetid, för att minimera påverkan på våra kunders tjänster. Varje uppdatering har tagit mindre än en minut att genomföra och våra tekniker har haft ordentliga rutiner för att kontrollera varje server. Inför varje serveruppdatering har information även lagts ut på vår driftstatus.

Överlag så har uppdateringarna gått väldigt, väldigt bra.

Apache webbserverUnder den senaste uppdateringen, som berörde över 20 st servrar, så var det bara 4-5 kunder som upptäckte fel på sina hemsidor. Dessa fel åtgärdade våra tekniker snabbt när kunderna kontaktade vår kundtjänst.

När fel har uppstått vid uppdateringarna så har det berott på att man har en/flera .htaccess-filer på sin webbplats, innehållande direktiv som Apache 2 inte kan hantera. Där märks bl a att ”ErrorDocument” bara tar två parametrar med Apache 2 (istället för tre parametrar med Apache 1) samt att vissa radbrytningar har varit felaktiga i .htaccess.

Oavsett vad så kan vi lösa sådana här fel snabbt om man kontaktar vår kundtjänst.

Som tidigare förklarat så kör vi en sk. ”rullande uppdatering” (se vårt tidigare inlägg för förklaring). Vi räknar med att vara helt klara med de sista serveruppdateringarna till natten mellan tisdag och onsdag nästa vecka (5-6/11).

Därefter är det full fart framåt med Apache 2 för alla våra webbhotellskunder och serverkunder med drifttjänst.

Uppdaterat 4/11 2013: Efter en sista uppdatering igår kväll/natt så kör vi nu Apache 2 på alla servrar.

You Might Also Like