Omstrukturering (och paus) av Raspberry Pi colocation

För 4 månader sedan lanserade vi gratis colocation för Raspberry Pi. Gensvaret på denna tjänst har varit enormt, med glada tillrop från Sweclockers till Hacker News och ett stort antal nya kunder till följd.

Sommar och semester till trots, vi har redan fått in över 400 kunder till vår Raspberry Pi colocation.

Ett av våra Rpi-rack

Det är givetvis väldigt roligt för oss, som glada användare av Raspberry Pi, att ha Sveriges mest Raspberry Pi-täta serverhall. Nu behöver vi dock vidta lite tekniska åtgärder för att kunna fortsätta möta denna höga efterfrågan.

Våra tekniker har redan börjat skissa och planera för hur vi ska kunna hantera 1 000-tals Raspberry Pi-enheter i våra serverhallar på bästa möjliga sätt. För att de ska få tid och möjlighet att lösa denna omstrukturering ordentligt så tar vi nu en paus i uppläggningen (rackningen) av nya enheter.

Vi kommer att fortsätta ta emot beställningar av vår Raspberry Pi colocation som vanligt, men fr om idag – tisdag 6/8 – så hamnar alla nya kunder på en väntelista. De som har beställt innan idag kommer dock att kunna få sin enheter upplagda nu. Mer information om hur detta sker skickas ut till berörda kunder via e-post inom kort.

Väntelistan kommer att hanteras i turordning (efter beställning) när vi återupptar uppläggningen av nya Raspberry Pi-enheter. Vi räknar med att kunna öppna ordentligt igen framåt Q1/Q2 2014.

Uppdatering 2014-09-30: Det är roligt att intresset för denna tjänst är fortsatt hög. Som ni har märkt så är tjänsten ännu inte återupptagen, då vi behövt prioritera lite andra och desto mer angelägna uppgifter. Vi vill i dagsläget inte ge någon tidsuppskattning för när tjänsten öppnar igen, men så snart det sker så kommer det att kommuniceras tydligt här.

Vi hoppas att ni har förståelse för att vi behöver omstrukturera denna tjänst. Det är för er, våra Raspberry Pi-kunder, som vi gör detta (och gör det helt kostnadsfritt). Vi vill kunna fortsätta erbjuda denna tjänst till så många som möjligt, på bästa möjliga sätt. Med denna lilla paus så kommer detta att bli verkligt.

Om ni har några frågor om detta, lämna då gärna en kommentar här nedan.

You Might Also Like