Omstrukturering (och paus) av Raspberry Pi colocation

För 4 månader sedan lanserade vi gratis colocation för Raspberry Pi. Gensvaret på denna tjänst har varit enormt, med glada tillrop från Sweclockers till Hacker News och ett stort antal nya kunder till följd.

Sommar och semester till trots, vi har redan fått in över 400 kunder till vår Raspberry Pi colocation.

Ett av våra Rpi-rack

Det är givetvis väldigt roligt för oss, som glada användare av Raspberry Pi, att ha Sveriges mest Raspberry Pi-täta serverhall. Nu behöver vi dock vidta lite tekniska åtgärder för att kunna fortsätta möta denna höga efterfrågan.

Våra tekniker har redan börjat skissa och planera för hur vi ska kunna hantera 1 000-tals Raspberry Pi-enheter i våra serverhallar på bästa möjliga sätt. För att de ska få tid och möjlighet att lösa denna omstrukturering ordentligt så tar vi nu en paus i uppläggningen (rackningen) av nya enheter.

Vi kommer att fortsätta ta emot beställningar av vår Raspberry Pi colocation som vanligt, men fr om idag – tisdag 6/8 – så hamnar alla nya kunder på en väntelista. De som har beställt innan idag kommer dock att kunna få sin enheter upplagda nu. Mer information om hur detta sker skickas ut till berörda kunder via e-post inom kort.

Väntelistan kommer att hanteras i turordning (efter beställning) när vi återupptar uppläggningen av nya Raspberry Pi-enheter. Vi räknar med att kunna öppna ordentligt igen framåt Q1/Q2 2014.

Uppdatering 2014-09-30: Det är roligt att intresset för denna tjänst är fortsatt hög. Som ni har märkt så är tjänsten ännu inte återupptagen, då vi behövt prioritera lite andra och desto mer angelägna uppgifter. Vi vill i dagsläget inte ge någon tidsuppskattning för när tjänsten öppnar igen, men så snart det sker så kommer det att kommuniceras tydligt här.

Vi hoppas att ni har förståelse för att vi behöver omstrukturera denna tjänst. Det är för er, våra Raspberry Pi-kunder, som vi gör detta (och gör det helt kostnadsfritt). Vi vill kunna fortsätta erbjuda denna tjänst till så många som möjligt, på bästa möjliga sätt. Med denna lilla paus så kommer detta att bli verkligt.

Om ni har några frågor om detta, lämna då gärna en kommentar här nedan.

You Might Also Like
40 Comments
 • Martin
  says:

  Hej
  Vi som redan skickat in ”beställning” för denna tjänst, behöver vi göra ny beställning när tjänsten drar igång igen eller har ni dom sparade?
  /Martin

  • sulo
   says:

   Nej, ännu inget nytt att rapportera. Som vi har sagt tidigare: vi kommer väldigt tydligt att meddela när denna tjänst återupptas.

 • Jonatan
  says:

  Hej,

  Hur ser status ut för gratis co location? Väntas det komma inom de närmsta månaderna eller är det längre bort än så?

  Mvh
  Jonatan

  • sulo
   says:

   Status är oförändrat. Vi har ingen tidsuppskattning för när denna tjänst kan återupptas. När tjänsten återupptas kommer det dock meddelas tydligt här.

  • sulo
   says:

   Tjänsten är fortsatt aktuell för befintliga kunder. Vi har dock behövt prioritera andra, desto mer angelägna, uppgifter i vår tekniska miljö på sistone och vi har i dagsläget ingen tidsuppskattning för när tjänsten kan återupptas för nya kunder.

    • sulo
     says:

     Jo då, vi läser och besvarar de kommentarer som inkommer här. Nu är det dock sommar och semestertider, vilket kan fördröja svar till bloggkommentarer.

     Status just nu är att vi för lite mer än en vecka sedan fick vår nya nätverkslösning på plats, vilket är en förutsättning för att vi ska kunna återuppta denna tjänst. Vi har dock fortfarande en hel del arbete kvar så vi kan inte ge något definitivt tidsbesked. Vi vill inte stressa fram något, utan erbjuda denna tjänst med samma kvalitet som våra övriga tjänster.

     Det går fortfarande att beställa vår Raspberry Pi colocation och då hamna på vår väntelista för denna tjänst. De som gör det kommer vara först att veta när tjänsten öppnar igen.

     • JDude25
      says:

      Toppen, bättre sent än aldrig antar jag :).
      Jag beställde samma dag som ni stängde / pausade tjänsten. Fick t om en orderbekräftelse men sen var det tyst och ingen information om att man fanns på någon lista. Jag tycker ni gör en kul och bra grej men snart har det gått ett år sedan ni pausade det. Förstår att ni vill att det ska bli bra fast det vore trevligt med lite mer löpande info 🙂

     • sulo
      says:

      Jag förstår och beklagar att du har fått vänta så. Vi arbetar dock med att få till en bra lösning för denna tjänst men till dess att mer konkret information finns att tillgå så vill vi inte säga för mycket. Vi gillar helt enkelt att leverera istället för att snacka. 🙂

  • sulo
   says:

   Vår Raspberry Pi-colocation är beroende av en ny nätverkslösning. Denna lösning är nu klar, efter åtskilliga månaders hårt arbete, och kommer att introduceras här inom kort. Vi kan inte lova att denna tjänst öppnar direkt så snart den nya nätverkslösningen är här, men vi arbetar aktivt för att kunna återuppta detta igen.

 • Sven Linder
  says:

  Hej,
  La in en beställning på Raspberry Pi colocation hos er den 22/8. Jag fick direkt ett autosvar att beställningen var mottagen. Men sedan har jag inte fått några uppgifter om könummer eller liknande. Hoppas att min beställning ändå är i tryggt förvar hos er tills ni öppnar tjänsten igen och att inneliggande beställningar då servas i könummerordning? Eller hur funkar det?

  Tack för att ni vill erbjuda denna fina service! 🙂

 • anders
  says:

  Hej

  Är det möjligt att sätta sig på väntelistan men vänta med att skicka sin raspberry Pi tills ni öppnar upp igen? Jag är inte så taggad på att skicka den och vara utan en i ~6månader

  Tummen upp för det ni gör, ser fram emot 2014 🙂

  • sulo
   says:

   Ja, det är precis så vår väntelista fungerar nu. När man beställer nu så får man ett könummer. Vi vill inte att man skickar in någon enhet till oss nu, utan att man väntar tills vi öppnar ordentligt igen.

 • Joakim Olsson
  says:

  Attans också, har dragit på att beställa och nu går det inte 🙁

  Det finns stackbara raspberry pi cases, alla open source:
  http://www.thingiverse.com/thing:28537
  http://www.thingiverse.com/thing:30563
  http://www.thingiverse.com/thing:42153
  http://www.thingiverse.com/thing:118018
  Som jag skulle kunna rekomendera(bara ett par exempel, finns nog fler på thingiverse).
  Mitt förslag är att ta lite betalt för casen, kan dock inte kosta mycket att laserskära eller 3d printa ut en massa sådana.

  Central strömförsörjning är nog det mest smarta också, mindre förluster och miljövänligare.
  Såg en sak på svenska elektronikforumet som kanske skulle fungera, bara att lägga till ett högeffekts 5v aggregat:
  http://meduza.tictail.com/product/multiladdare-usb-m8-kit

  /Joakim Olsson

Lämna ett svar