Cloud Royale, en riktig molntjänst

Molntjänster har som bekant blivit rätt så populärt på sistone. Även om FS Data inte erbjuder någon ”riktig” molntjänst så baseras våra VPS-tjänster på en molnbaserad plattform som är skalbar, lastbalanserad och redundant i flera led. Men istället för att debitera våra kunder timvis så har vi, för att det ska vara så enkelt och tydligt som möjligt, en fast (och väldigt låg) månadsavgift.

Det betyder dock inte att vi inte vill erbjuda en riktig molntjänst. För detta syfte har vi Cloud Royale.

Cloud RoyaleCloud Royale är en nytt företag inom vår koncern som erbjuder riktiga molntjänster. Även om Cloud Royale är nystartat så har dess utveckling pågått länge, bl a med en omfattande beta-period. Utifrån den erfarenhet och kunskap som våra tekniker har om servertjänster (FS Data var t ex det första svenska företaget att erbjuda VPS-tjänster) så har Cloud Royale uppstått.

Den person hos oss som har ansvarat för utvecklingen av Cloud Royale, det är Jonathan Gabor. Om ni har följt vår blogg så kanske ni känner igen honom från en tidigare medarbetarintervju. Nu är han dock utvecklings- och verksamhetsansvarig för Cloud Royale. Vi passade på att ställa några frågor om denna nya molntjänst till honom.

– Så Gabor, vi tar det från början. Vad är Cloud Royale?

Cloud Royale är en molntjänst (IaaS – Infrastructure as a Service) för virtuella privata servrar, med stort fokus på enkelhet och frihet. Vi skiljer oss från andra genom att helt enkelt våga säga ’nej’ till varje tänkbar ny funktion. När andra slänger på, så slimmar vi ner.

– Men hur bra är Cloud Royale då?

Bra ligger i betraktarens öga. Vi vill uppmuntra alla att själva göra den bedömningen och erbjuder därför en helt gratis och obegränsad månad till alla nya kunder. Men vi fokuserar kraftigt på att låta våra kunder nå i mål med så få klick och åtgärder som det bara är möjligt, genom vårt enkla men kraftfulla gränssnitt.

Därutöver så bygger vi vår plattform ovanpå marknadens bästa bladservrar, nätverk- och lagringslösningar. Det har bland annat resulterat i väsentligt högre prestanda sedan vi lämnade vår beta och våra tester visar på att vi kan mäta oss med de etablerade jättarna i branschen.

Prestanda hos Cloud Royale

– Så trevligt. Vad har Cloud Royale och FS Data gemensamt?

Vi har placerat samtliga av våra servrar i FS Datas serverhallar, så därför delar vi på samma fantastiska och miljövänliga infrastruktur i form av kyla, UPS/diesel, redundanta uppkopplingar, m.m. Sedan har vi ett nära samarbete och utbyter dagligen kunskap med varandra för att förbättra och optimera våra olika tjänster.

– Till sist, när ska man välja en VPS hos FS Data istället för en molntjänst hos Cloud Royale?

FS Data är en helhetsleverantör. De har allt från domännamn, e-post och webbhotell till co-location och dedikerade servrar. FS Data erbjuder ”traditionell” hosting och gör det riktigt, riktigt bra. Så är man i behov av mer än endast en VPS, så ska man välja FS Data.

Cloud Royale gör det rakt motsatta. Vi fokuserar på en sak och bara en sak med målet att bli absolut bäst på det. Vi kan även vara lite modigare och våga experimentera lite mer än vad ett företag med så stor kundbas som FS Data har kanske kan göra, även om jag vet att de har många nya, spännande saker på gång!

Med de orden tackar vi Jonathan Gabor för hans tid och önskar honom och Cloud Royale lycka till.

Om ni är nyfikna på det här med molntjänster, då kan vi varmt rekommendera er ett besök hos Cloud Royale!

You Might Also Like