Grattis WordPress, 10 år!

Det är idag exakt 10 år sedan den första versionen av den populära hemsidelösningen WordPress släpptes. Den 27 maj 2003 släppte Matt Mullenweg och Mike Little den första versionen av WordPress (0.7), som baserades på bloggverktyget b2.

Det som började med en liten kommentar har nu växt till över 60 miljoner WordPress-baserade hemsidor.

Missade du början av WordPress? Så här såg det ut:

WordPress första hemsida
WordPress första hemsida

WordPress skriva inlägg
Inläggshanteringen i WordPress 0.7

Sugen på mer? Besök WordPress första hemsida hos Archive.org.

Idag används WordPress på över 18 % av alla hemsidor på Internet. Av de sidor som baseras på en hemsidelösning (CMS) så använder över 57 % WordPress. Bland de företag som använder WordPress, förutom vi på FS Data, så märks bl a Ebay, Volkswagen, BBC, CNN och Dell.

Få andra webbtjänster har haft samma genomslagskraft som WordPress. Det beror på dess enkelhet, dess många möjligheter till egen anpassning och det faktum att WordPress baseras på öppen källkod (är gratis att ladda ner).

Vi är glada anhängare av WordPress på FS Data. Det finns en väldigt enkel förklaring till det:

– WordPress gör det enklare för våra kunder att lyckas med sina hemsidor.

Vi har flera intressanta WordPress-nyheter planerade för 2013. En av de mest efterfrågade funktionerna hos oss, möjlighet att installera WordPress med några knapptryckningar (one click), är snart på plats i vår kontrollpanel (till dess kan vår installationsguide rekommenderas).

Så, från oss alla på FS Data: stort grattis på 10-års dagen, WordPress!

Avslutningsvis, här är några läsvärda artiklar om WordPress (första) 10 år:

WP Themes, Happy 10th Anniversary WordPress (infografik)
DN, Tio år räckte inte för WordPress
MarketPress, WordPress becomes 10 (infografik)

You Might Also Like