Vem läser din e-post?

Dagens, eller veckans, största nyhet är tveklöst The Guardian’s avslöjande om PRISM. PRISM är ett amerikanskt övervakningsprogram som avlyssnar e-post, text- och röstmeddelanden samt olika dokument från minst 9 st stora amerikanska dataföretag. Bland dessa företag märks bl a Google, Microsoft, Facebook, Yahoo och Apple.

Att olika myndigheter övervakar och avlyssnar trafik på Internet är egentligen ingen nyhet. Det anmärkningsvärda i fallet med PRISM, det är det faktum att övervakningen sker via direkt åtkomst till dataföretagens register. USA’s National Security Agency, som står bakom PRISM, behöver inte efterfråga data, utan kan istället direkt hämta ut den efter eget huvud (på rätt löst definierade grunder).

PRISM har även uppmärksammats tack vare dess övervakning av amerikanska medborgare. Programmet var nämligen inte avsett att övervaka dessa, utan främst till för att övervaka utländska medborgare (t ex svenska användare).

Diskussionerna om/kring PRISM går nu varma ute nätet och det blir intressant att följa detta här framöver.

E-post Bas och Premium fyller ett år!

I övriga nyheter så är det ganska så exakt ett år sedan vi på FS Data lanserade våra e-posttjänster E-post Bas och E-post Premium.

När vi gjorde det så tryckte vi mycket på detta med sekretess och integritet. Vi är nämligen en svensk leverantör som inte omfattas av utländska övervakningslagar och system som PRISM, SOPA, PIPA och CISPA.

Under detta första år har 1 000-tals svenska användare ”flyttat hem” från olika utländska e-posttjänster. Förutom ökad integritet så får de även svensk support och bättre svarstider (snabbare tjänster) hos oss.

Om t ex en svenskt företag skickar konfidentiell information inom sin organisation, med e-post hos oss, så undgår man all form av övervakning.

Om du är osäker på vem som läser din e-post, då kan det vara en bra idé att välja en svensk e-postleverantör såsom FS Data.

Läs gärna mer om våra e-posttjänster här:

– Kostnadsfri e-posttjänst: E-post Bas hos FS Data
– Extra funktionell e-post: E-post Premium hos FS Data

You Might Also Like