En utökad backup för servrar

Få saker är så viktiga i vår bransch som väl fungerande backup och säkerhetskopior. Det går inte en dag utan att vi hjälper våra kunder att återställa data som de har förlorat, av olika orsaker. Hos oss ingår backup för i princip alla tjänster, från webbhotell till servrar.

En trasig hårddiskI våra servertjänster ingår en backup som sker dagligen och som sparas i minst en vecka. Denna backup är fullständig och om man behöver en återställning så återställs hela säkerhetskopian (hela servern).

I vissa fall vill man dock kunna anpassa sina backuper och återställningar.

Därför erbjuder vi även en utökad backup som extratjänst till våra serverkunder. Denna tjänst baseras på Idera Server Backup (tidigare R1Soft) och det är vad vi själva använder, för backup av våra egna tjänster och servrar.

Med vår serverbackup får man själv, som kund, full kontroll över sina säkerhetskopior. Genom ett smidigt webbgränssnitt kan man enkelt sätta upp backup av valfria filer/mappar. Backup kan tas på flera olika sätt, från bare-metal och block-nivå till låsta filer och virtuella maskiner.

Även MySQL- och MS SQL-databaser kan enkelt skyddas med vår serverbackup.

Samtliga backuper sparas säkert, både i vår huvudsakliga lagringsmiljö samt på en extern plats (off-site backup). Det är givetvis även möjligt att kryptera sina backuper för extra säkerhet.

Om ni har en servertjänst hos oss, eller hos en annan leverantör, och vill förbättra er backuphantering, läs då gärna mer om vår serverbackup. Vi har använt många olika backuplösningar under våra 15 år i branschen och få lösningar har varit så bra som denna serverbackup.

You Might Also Like