Uppgraderade VPS-paket i molnet

I vår bransch har det varit väldigt populärt att prata om moln de senaste åren. Ett stort antal nya aktörer och tjänster har dykt upp i olika molnsammanhang och var och varannan artikel i IT-pressen har handlat om molnet.

På FS Data har vi varit rätt så tysta om molnet. Faktum är dock att vi, under flera års tid, har arbetat med en helt ny och molnbaserad plattform. Men istället för att lansera en helt ny molntjänst – under dunder och brak – så har vi integrerat molnet i våra befintliga tjänster.

På detta sätt fortsätter våra tjänster att vara enkla att förstå och hantera för nya kunder, samtidigt som befintliga kunder även får tillgång till vår nya molnplattform. Det är lite snack och mycket verkstad helt enkelt.

Vad innebär vår nya molnplattform?

OnApp CloudVår nya molnplattform baseras på OnApp Cloud. Till detta har vi en extremt kraftfull och redundant uppsättning av serverhårdvara framför en helt ny lagringslösning.

Den nya molnplattformen har inte bara snabbat upp våra servertjänster rejält, den har även gett våra kunder bättre stöd för olika serverapplikationer (då det är en riktig hypervisor, istället för en O/S-virtualisering). Dessutom kan kunder med våra VPS-paket nu upp- och nedgradera sina tjänster i realtid (efter behov).

Den enda skillnaden mellan våra tjänster i denna molnplattform och ”riktiga” molntjänster, det är att vi levererar våra tjänster som Virtuella Servrar (VPS). På detta sätt slipper man oväntade och höga månadskostnader. Månadsavgiften är alltid densamma, vilket underlättar för många av våra kunder.

Uppgradering av våra VPS-paket

För att markera och fira att vår nya molnplattform nu är helt klar så introducerar vi idag en rejäl uppgradering av våra befintliga VPS-paket. Denna uppgradering gäller inte bara för nya kunder, utan även för befintliga kunder på vår nya plattform (sedan ungefär 9-10 månader tillbaka).

Detta har vi nu uppgraderat i våra VPS-paket:

  • 10 gånger så mycket utrymme. Vi har uppgraderat utrymmet i våra VPS-paket från 10, 20 och 40 GB till 100, 200 och 400 GB. Detta har blivit möjligt tack vare vår nya lagringslösning, som i princip kan utökas i all oändlighet utan några avbrott.
  • 1, 2 och 4 kärnor i våra paket. Nu inkluderar vi 1, 2 och 4 kärnor i våra tre VPS-paket. Med fler kärnor är det möjligt att hantera fler samtidiga processer. Detta är möjligt tack vare att vi använder OnApp Cloud i vår nya molnplattform.
  • Linux eller Windows, till samma pris. Nu är priset för våra VPS-paket detsamma, oavsett om man väljer Linux eller Windows som operativsystem. Vår nya molnplattform har även gett oss en bättre hantering av licenser, vilket våra kunder nu tjänar på.

Fullständig information om innehållet i våra VPS-paket finns här: FS Data > Virtuella servrar (VPS)

FS Data VPSHur bra är våra nya VPS-paket?

Det spelar ingen roll hur mycket vi själva hyllar vår nya molnplattform. Det enda som egentligen räknas, det är hur våra kunder uppfattar våra tjänster. Det är utifrån detta tankesätt som vi har arbetat med vår nya molnplattform.

Men hur bra är våra VPS-paket i jämförelse med andra VPS- och molnleverantörer? Med hjälp av testverktyget UnixBench (ett av världens bästa och mest beprövade testverktyg) så har vi jämfört oss med några av våra branschkollegor i Sverige.

Vi ställde vårt minsta VPS-paket – VPS Bas – mot identiska paket/konfigurationer hos CityCloud (moln), Crystone (VPS) och Glesys (moln). Resultatet från UnixBench som ni ser här intill är tydligt (ju högre stapel desto bättre resultat).

FS Datas VPS-paket hör till de absolut främsta på marknaden, sett både till pris och prestanda.

Lämna gärna en kommentar här nedan om ni har några frågor om våra nya VPS-paket eller något annat som berör vår nya molnplattform.

You Might Also Like