E-handel med WordPress, WooCommerce 2.0 är här

Lagom till att Posten går ut med sin senaste E-barometer, där de bl a berättar att svensk e-handel ökade med 14 % under 2012 (största ökningen sedan 2008), så har nästa stora version av e-handelslösningen WooCommerce släppts.

WooCommerce är ett tillägg för WordPress, som gör det möjligt att snabbt och enkelt komma igång med en egen e-handelsida. Vi har en serie med inlägg om WooCommerce som bl a visar hur man installera, lägger till produkter och tar betalt för dessa. Läs gärna dessa i våra manualer: WooCommerce, FS Data manualer

Nu är som sagt WooCommerce 2.0 ute. I denna version har mycket energi lagts på att ännu mer förbättra säkerhet. Ett flertal förändringar och förbättringar har skett i bakgrunden, med bl a nya produktklasser och ett bättre API. WooCommerce 2.0 är nu även mycket smidigare om man t ex använder ett cache-tillägg på sin WordPress-sida.

Här är några av våra favoriter bland nyheterna i WooCommerce 2.0:

 • Smidigare orderformulär. Eventuella felaktiga uppgifter visas i realtid, utan omladdning av formuläret, vilket underlättar för kunder när de lägger sina beställningar. Ordersidan har även blivit tydligare, för bättre överblick.
 • En ny produktpanel. Ett renare, mer logiskt och tydligt upplägg. Att lägga till och hantera produkter är nu ännu enklare i WooCommerce. En ny funktion har även tillkommit för att ”släppa” obetalda beställningar efter viss tid och därigenom återställa ett lagersaldo.
 • Förbättrad hantering av e-postmallar. Det är nu busenkelt att hantera mallar för olika e-postutskick (uppgifter, fakturor, påminnelser osv) med bättre integration i WordPress.
 • Retina-anpassning och CSS-förbättringar. Stöd för högupplösta skärmar har tillkommit och CSS-klasserna för WooCommerce är nu unika, vilket förhindrar konflikter med särskilda teman.

Mer information om nyheterna i WooCommerce 2.0 finns även hos WooThemes. Om du använder en tidigare version av WooCommerce och vill uppgradera till 2.0, se då till att läsa uppgraderingsinstruktionerna. WooCommerce uppdateras enklast precis ett vanligt WordPress-tillägg, direkt via WordPress administrationsgränssnitt.

WooCommerce 2.0 på svenska

Den svenska översättningen av WooCommerce, som FS Data står bakom, är givetvis även uppdaterad för denna nya version. Översättningen kan kostnadsfritt laddas ner här: Svensk översättning av WooCommerce

Är du ännu inte helt såld på WooCommerce? Här är några argument för denna e-handelslösning:

 • Öppen källkod. WooCommerce är ett kostnadsfritt WordPress-tillägg, baserat på öppen källkod. Det uppdateras och förbättras frekvent, vilket leder till ständiga förbättringar.
 • Väldigt flexibelt. Precis som WordPress så kan även WooCommerce anpassas exakt efter de behov och önskemål man själv har. Chansen är stor att det finns tillägg för den funktionalitet man söker.
 • Lika enkelt som WordPress. WordPress är världens mest populära lösning för hemsidor, till stor del tack vare att det är så enkelt. WooCommerce hanteras genom exakt samma gränssnitt som WordPress.
 • En stor användarbas. WooCommerce har redan laddats ner över 500 000 gånger. Förutom det officiella supportforumet för WooCommerce så finns det även en svensk grupp för WooCommerce på Facebook.
 • Många olika tillägg. WooCommerce har ett stort antal olika tillägg som bl a ger stöd för fler betalningsmetoder, rabattkuponger, avancerade import/exportfunktioner osv. Antalet tillägg till WooCommerce ökar likaså konstant.
 • Teman för e-handel. WooCommerce fungerar både med vanliga WordPress-teman och med WooCommerce-specifika teman, särskilt anpassade för e-handelssidor. Dessa teman lyfter fram och säljer produkter och tjänster ännu bättre.
 • Sökmotorsvänligt. WooCommerce är optimerad och anpassad för sökmotorsoptimering. Det innebär att man väldigt enkelt kan få bra placeringar i Google med sin e-handelssida i WooCommerce.
 • Leverantörsoberoende. Med WooCommerce sitter man inte fast hos en viss leverantör, utan är fri att t ex byta webbhotell. FS Data är ett WordPress-vänligt webbhotell och ett utmärkt val av webbhotell för e-handel.

Fortfarande inte övertygad? Lägg då 3 minuter på denna lilla film (från Shawn Hesketh):

Har du uppdaterat till WooCommerce 2.0 än? Vad tycker du om den nya versionen? Eller har du några frågor om WooCommerce? Lämna gärna en kommentar här!

You Might Also Like