Ett mindre smakfullt domännamn

Vi vet alla hur viktigt det är att skydda sitt namn på nätet. Med tanke på hur billiga domännamn är nuförtiden så är det både smart och ekonomiskt försvarbart att skydda sitt namn under flera olika toppdomäner, med olika stavningar och variationer.

Att vara noggrann med att förnya sina domäner är likaså viktigt. Om man missar att förnya sin domän så kan den nämligen registreras av någon annan, vilket kan vara förödande för en verksamhet.

Ett företag som inte riktigt har haft koll på sina domänförnyelser, det är den världsberömda restaurangguiden Michelinguiden (eller Michelin Guides, som de heter på engelska). De missade nämligen att förnya domännamnet michelinguides.com i slutet av förra året.

Domänen registrerades då istället av en ung engelsman, som har lagt upp bilder på den tidigare franska fotbollsspelaren (och nuvarande UEFA-presidenten) Michel Platini. Allt enligt konceptet ”Michel in guides” (Michel i guider), vilket återspeglar domännamnet och ”rättfärdigar” den nuvarande domänägaren.

Michel in Guides

För att Michelinguiden ska kunna återfå sitt domännamn så behöver de antingen betala en bra slant till den nuvarande domänägaren eller inleda en tvisteprocess hos ICANN (vilket är både tidskrävande och rätt kostsamt).

You Might Also Like