Allvarligt säkerhetshål i Ruby on Rails

Ett allvarligt säkerhetshål har nyligen upptäckts i ramverket Ruby on Rails (RoR), som vi erbjuder stöd för i våra webbhotellspaket. Säkerhetshålet påverkar alla versioner av RoR förutom versionerna 3.2.11, 3.1.10, 3.0.19 samt 2.3.15. Det ger illasinnade möjlighet att injicera och köra skadlig (motsvarande SQL-injektion).

För att skydda våra kunder så installerade vi igår kväll/natt dessa nya versioner av Ruby on Rails, som inte påverkas av detta säkerhetshål. Vi vill uppmana alla kunder, som kör en osäker version av RoR, att omgående uppgradera sina applikationer. Idag kommer även våra drifttekniker att kontakta varje kund hos oss som kör RoR, för att informera om detta säkerhetshål.

De nya och säkra versionerna av Ruby on Rails är installerade på samtliga Linuxbaserade webbservrar hos oss (där vi erbjuder stöd för RoR). För att ytterligare säkra upp denna webbmiljö så kommer de tidigare osäkra versionerna av RoR att tas bort torsdag 17/1. Det är därför viktigt att omedelbart byta version av RoR.

Om ni har några frågor om detta, kontakta gärna vår kundtjänst. Kunder till oss som inte använder Ruby on Rails är på inget sätt påverkade eller hotade av detta säkerhetshål.

You Might Also Like