Våra medarbetare: Nini Hansen

Det var ett tag sedan senast, men nu är det dags igen för en liten medarbetarintervju. Denna gång har vi pratat med Nini som, tillsammans med Fredrik Sköld, har varit med på FS Data ända från första början. Bakom varje framgångsrik man står en kvinna och hos oss så heter hon Nini Hansen.

Nini Hansen– Hej Nini, hur har din resa med FS Data sett ut?

Det var redan från första början väldigt intensivt. Vi startade FS Data precis innan den första ruschen för företag att skaffa hemsida och e-post började. På den tiden var det blanketter och registreringsbevis som krävdes för registrering av .se domäner och under några hektiska år var jag den enda på företag som arbetade med detta.

För att alla skulle få sina domännamn inom rimlig tid så var arbete om sena kvällar och helger mer en regel än ett undantag. Men det var en rolig tid, jag minns fortfarande många av de kunder som vi hjälpte att komma igång för 10-15 år sedan.

– Det låter som en härlig tid. Men vad gör du hos oss nuförtiden?

Numera har jag tyvärr inte lika mycket kontakt med våra kunder, utan arbetar främst med tre ”backoffice”-funktioner:

  • Organisation av företagsaktiviteter. Det handlar om allt från arrangemang på mässor och utställningar till kick-offresor och julbord. Jag sköter det mesta kring dessa saker och har koll på att inget glöms bort i farten.
  • Bokföring och leverantörsbetalningar. Den senaste tiden har det t ex varit väldigt mycket arbete med vårt bokslut, en arbetsuppgift som gärna förbrukar all tillgänglig tid.
  • Kontorshanteringen. Jag ansvarar för de flesta praktiska detaljer på vårt kontor, från avtal med städbolag till inköp av nya möbler osv. Detta är nog min ”roligaste” arbetsuppgift i dagsläget.

– J-P, som vi intervjuade senaste, ville att du skulle berätta om vårt kontor. Vad har du att säga om det?

Sedan 4 år tillbaka sitter vi i Elverkets gamla (första) lokal i centrala Helsingborg. Det är en imponerande industribyggnad från slutet av 1800-talet som innehåller häftiga detaljer, t ex en gammal travers. När vi bestämde oss för att flytta hit så inledde vi ett omfattande ombyggnads- och renoveringsarbete. Arbetet med kontoret var mer omfattande än någon hade kunnat tro och det tog flera år innan allt kom ordentligt på plats.

Det var en utmaning att bevara det gamla industriella uttrycket i lokalen och kombinera det med modern funktionalitet. Vi ville inte bara bygga Helsingborgs häftigaste kontor och säkraste serverhallar, det skulle även vara så miljövänligt som möjligt. Efter en del inkörningsproblem i början med diesel och nätförbindelser så blev allt väldigt bra när det kom på plats.

Vi tar gärna emot besökare hos oss, men om man inte kan komma hit så går det alltid att besöka vårt kontor på nätet.

– Vem vill du att vi ska intervjua härnäst och vad ska vi fråga denna person?

Det hade varit kul att höra lite mer om Nicklas som började hos oss i samband med att vi köpte det lokala IT-företaget och vår fd granne PC Doctorn i Helsingborg. Vad tycker han om att arbeta hos oss?

Med det tackar vi Nini för pratstunden och önskar henne lycka till med ”bakgrundsarbetet”! 🙂 Till dess att vi återkommer med nästa intervju så får ni gärna läsa tidigare intervjuer med J-P, Viktor, Henrik, Andreas och Jonathan.

You Might Also Like