Nya krafttag mot spam: SPF

Våra tekniker arbetar fortlöpande med att utveckla och förbättra vår tekniska miljö. Förutom våra planerade arbeten, som ofta inkluderar nya säkerhets- och funktionsuppgraderingar, så gör vi även fokuserade insatser inom områden där vi ser att extra behov finns.

Ett av de områden som har varit lite mer aktuellt den senaste tiden, det är spam/skräppost. Även om vi har fungerade skydd mot skräppost och virus så har vi sett att dessa behöver förbättras ytterligare. Vi har testat och kört olika nya lösningar för detta och funnit ett flertal väl fungerande alternativ.

Därför inleder vi nu en extra satsning mot spam/skräppost. Först ut, redan denna vecka, är en introduktion av SPF.

SPF står för Sender Policy Framework och är en teknisk lösning där man förhindrar att e-post skickas med förfalskade avsändare. Genom en e-postserver som har SPF-stöd kan enbart den som har kontroll över t ex ”kalle@foretaget.se” skicka e-post från ”kalle@foretaget.se”. Inte alla e-postmiljöer har stöd för SPF, men vi inför nu detta i vår e-postmiljö.

Detta är en uppdatering som sker tidigt i morgon fredag. Det kommer inte orsaka något avbrott i våra e-posttjänster och våra e-postanvändare behöver inte anpassa sina e-postprogram på något sätt. De kunder som redan har SPF i våra system, t ex om de använder externa e-postlösningar, kommer inte heller att påverkas av detta.

Rent konkret så kommer detta enbart att kraftigt minska mängden spam/skräppost hos våra kunder.

Vi kommer att introducera ytterligare förbättringar för att motverka och förhindra skräpposten här framöver. I takt med detta så kommer vi givetvis även att informera våra kunder om dessa saker. Om ni har några frågor om SPF, spam eller vår e-postmiljö, lämna då gärna en kommentar här nedan.

You Might Also Like