Hur säkra är era filer? Låt oss ta backup!

Handen på hjärtat – hur många har egentligen backup på alla sina viktiga filer och dokument? Och vet ni exakt var alla era säkerhetskopior finns någonstans? Och är det verkligen helt säkra kopior?

Datorer lever många gånger sina egna liv. En dator som fungerar hur bra som helst ena dagen kan nästa dag vara helt död. Det behöver inte bero på användarfel, utan kan lika gärna orsakas av fel med hård- eller mjukvara. När det händer – för det händer – så är en bra backup det bästa botemedlet.

FS Data erbjuder inte bara webbhotell, domännamn, e-post och servrar. En av våra mest populära, men minst uppmärksammade, tjänster är säkerhetskopiering.

FS Data Online Backup är en otroligt enkel lösning för säkerhetskopiering. Det enda man behöver göra för att komma igång, det är att installera ett program (som fungerar med Windows, Mac och Linux), välja vilka filer som ska kopieras och luta sig tillbaka. Resten sköter våra backupservrar. Det är givetvis fullt möjligt att installera backupprogrammet på flera olika datorer och säkra dessa på samma sätt.

Återställning av filer, från en sparad backup, hanteras lika enkelt direkt genom detta program.

FS Data Online Backup är även en säker backuplösning. Anslutningarna mellan det lokala programmet och våra servrar är krypterad och all data lagras likaså med kryptering. Det finns bara ett sätt att komma åt en backup hos oss, nämligen med en unik nyckel. Denna nyckel har enbart respektive kund tillgång till. Inte ens våra egna tekniker kan se innehållet i våra kunders säkerhetskopior.

Med FS Data Online Backup hanteras era säkerhetskopior av ett svenskt företag, i Sverige. Det innebär att era backuper inte påverkas av utländska övervakningslagar.

Sist men inte minst, FS Data Online Backup är otroligt snabb. Alla backuper hanteras av kraftfulla servrar i våra serverhallar i Helsingborg. Om ni har använt tjänster såsom Dropbox, Skydrive eller iCloud så vet ni att det ibland kan gå långsamt att skicka data till deras backupservrar utomlands. Så är inte fallet med Online Backup.

FS Datas Online Backup kostar från 39 kr + moms/månad för 50 GB utrymme. Läs gärna mer vår backuptjänst eller lämna en kommentar om ni har några frågor. Vår kundtjänst hjälper er gärna att komma igång med er backup!

You Might Also Like