Det enklaste sättet till en säker WordPress-sida

Uppdatera WordPress! Din säkerhetsguide för WordPress! Undvik att bli hackad – uppdatera WordPress! Så säkrar du WordPress på 10 minuter! Uppdatera, säkerhet, uppdatera!!!

Känner du igen det här? Även om det är viktigt att hålla WordPress uppdaterat, av säkerhetsskäl, så känns det ibland som att det finns en miljard olika tillägg, metoder och guider för detta. Det är en djungel, där i princip alla webbhotell och WordPress-experter försöker sälja karta och kompass.

Vi är minst lika skyldiga här på FS Data, med våra inlägg om nya WordPress-versioner och vår tidigare guide till en säkrare och snabbare WordPress-sida. Även om vi verkligen, verkligen vill att våra kunder ska hålla sig uppdaterade så förstår vi att det inte alltid är så enkelt.

Men nu tänker vi göra bot för detta, en gång för alla. Idag ska vi enbart tipsa om ett (1) WordPress-tillägg som erbjuder ett, mer eller mindre, komplett säkerhetsskydd för WordPress. Låt oss få presentera Wordfence:

WordFence kontrollerar rättigheter, filer, ändringar och meddelar när uppdateringar är tillgängliga (via e-post). Det skannar även efter virus, dåliga länkar och visar trafiken till din WordPress-sida i real-tid.

Installationen sker som vanligt enklast genom WordPress administrationsgränssnitt. När man har installerat WordFence så kan man även gå igenom en liten guide, motsvarande WordPress egen “what’s new?”-guide (som visas vid versionsuppdateringar), där man lär sig mer om hur tillägget fungerar.

WordFence skannar automatiskt av en WordPress-installation när det har installerats och visar tydligt vilka säkerhetsrisker/hål som finns. Samtliga fel/varningar är rangordnade, så man kan se vad som är mer och mindre allvarligt. Till varningarna medföljer även bra förklaringar, med länkar till ytterligare information.

Vi har själva testat och kört detta tillägg i närmare en månads tid, med väldigt bra resultat. Även om det kräver viss förståelse för filerna i WordPress-core och olika tillägg, så är det användaren själv som sätter ribban för hur säker en sida ska vara. WordFence är ett otroligt bra hjälpverktyg för en säkrare WordPress-sida.

Så om du, på ett väldigt snabbt och enkelt sätt, vill säkerställa WordPress – installera WordFence.

You Might Also Like
12 Comments
  • sulo
   says:

   Har inte använt WordFence sedan jag skrev inlägget ovan, för snart fem år sedan. Detta tillägg påverkar givetvis hastigheten på din hemsida. Exakt hur mycket, det kan du bara få reda på genom att själv installera/aktivera det för din hemsida.

  • sulo
   says:

   Om du har lite mer kunskap om WordPress så är nog Secure WordPress att föredra. WordFence är snarare ett säkerhetstillägg för mer ovana användare, en allt i ett-lösning så att säga.

   • Magnus
    says:

    Ja, OK. Utifrån egen testning får jag mer ut av Wordfence. Men vet du om det är meningsfullt att ha båda installerade. Eller är det rent av en en nackdel?

    • sulo
     says:

     Bra där, du ska givetvis välja det tillägg som passar dig bäst. En generell regel, när det gäller tillägg, är “ju fler tillägg, desto långsammare sida”. Om du inte har nytta av ett tillägg, ta då bort det. Inaktivera det inte bara, utan radera det.

 • BeRKA
  says:

  Just när jag installerat detta på 2 av mina blogger, så blir scan funktionen endast tillgänglig för betalande.

  Finns det någon annan plugin (som gratis utför liknande scan) som Du kan rekommendera nu?

  • sulo
   says:

   Det ena behöver inte utesluta det andra i det här fallet. I vissa avseenden dubbleras funktionaliteten med detta + tidigare rekommendera tillägg (såsom Mail on Update), men förslagsvis att du installerar Wordfence och ser vad du tycker om det innan du tar bort något annat tillägg. Wordfence är främst ett utmärkt alternativ om man inte tidigare har arbetat med att säkra sin WordPress-sida.

Lämna ett svar