Det enklaste sättet till en säker WordPress-sida

Uppdatera WordPress! Din säkerhetsguide för WordPress! Undvik att bli hackad – uppdatera WordPress! Så säkrar du WordPress på 10 minuter! Uppdatera, säkerhet, uppdatera!!!

Känner du igen det här? Även om det är viktigt att hålla WordPress uppdaterat, av säkerhetsskäl, så känns det ibland som att det finns en miljard olika tillägg, metoder och guider för detta. Det är en djungel, där i princip alla webbhotell och WordPress-experter försöker sälja karta och kompass.

Vi är minst lika skyldiga här på FS Data, med våra inlägg om nya WordPress-versioner och vår tidigare guide till en säkrare och snabbare WordPress-sida. Även om vi verkligen, verkligen vill att våra kunder ska hålla sig uppdaterade så förstår vi att det inte alltid är så enkelt.

Men nu tänker vi göra bot för detta, en gång för alla. Idag ska vi enbart tipsa om ett (1) WordPress-tillägg som erbjuder ett, mer eller mindre, komplett säkerhetsskydd för WordPress. Låt oss få presentera Wordfence:

WordFence kontrollerar rättigheter, filer, ändringar och meddelar när uppdateringar är tillgängliga (via e-post). Det skannar även efter virus, dåliga länkar och visar trafiken till din WordPress-sida i real-tid.

Installationen sker som vanligt enklast genom WordPress administrationsgränssnitt. När man har installerat WordFence så kan man även gå igenom en liten guide, motsvarande WordPress egen ”what’s new?”-guide (som visas vid versionsuppdateringar), där man lär sig mer om hur tillägget fungerar.

WordFence skannar automatiskt av en WordPress-installation när det har installerats och visar tydligt vilka säkerhetsrisker/hål som finns. Samtliga fel/varningar är rangordnade, så man kan se vad som är mer och mindre allvarligt. Till varningarna medföljer även bra förklaringar, med länkar till ytterligare information.

Vi har själva testat och kört detta tillägg i närmare en månads tid, med väldigt bra resultat. Även om det kräver viss förståelse för filerna i WordPress-core och olika tillägg, så är det användaren själv som sätter ribban för hur säker en sida ska vara. WordFence är ett otroligt bra hjälpverktyg för en säkrare WordPress-sida.

Så om du, på ett väldigt snabbt och enkelt sätt, vill säkerställa WordPress – installera WordFence.

You Might Also Like