XP2012: smartare utveckling i Malmö, 21-25 maj

Sverige kan stoltsera med några av världens främsta utvecklare och programmerare. Tack vare vår moderna IT-infrastruktur, våra IT-vänliga skolor samt ett allmänt starkt fokus på Internet i Sverige har vi idag utvecklingsstjärnor såsom Markus ”Notch” Persson (Minecraft), Michael Widenius (MySQL), Andreas Ehn (Spotify, Stardoll m.m).

Även om det är möjligt att hyra in billigare programmerare utomlands (från t ex Kina och Indien) så är svenska utvecklare fortsatt uppskattade och efterfrågade över hela världen. Det kan vi på FS Data även intyga, med egna utvecklare i Helsingborg, Göteborg och Umeå.

Vi vill givetvis bidra till att vi får ännu fler skickliga utvecklare i Sverige. Det är bl a därför som vi sedan en tid tillbaka sponsrar alla studenter på Malmö Yrkeshögskola och N3P Mobil Ehandel med domännamn och webbhotell hos oss.

Nu tar vi detta ytterligare ett steg längre.

Den 21-25 maj går den internationella utvecklingskonferensen XP2012 av stapeln i Malmö. Det är en konferens med fokus på Agil systemutveckling.

Agil systemutveckling är ett antal programmeringsmetodiker som bidrar till ett snabbare och mer flexibelt arbetssätt, där fokus ligger mer på kunder/användare än verktyg och formella dokument. Man utvecklar i kortare faser, vilket ger mer frekventa leveranser. Allt i nära samråd med sina beställare.

XP2012 gästas av ett flertal framstående talare inom Agil systemutveckling. De mest högprofilerade talarna är Dave Snowden, en agile-pionjär med bakgrund från IBM, samt Sally Spinks, som ofta nämns i samband med TED Talks om innovation. Konferensen är även öppen för fria presentationer, i sann ”knytkonferens”-anda.

FS Data stöttar denna konferens genom att förse samtliga deltagare med en virtuell server (VPS), helt kostnadsfritt i ett år. Vi hoppas att det kan ligga till grund för framtida lyckade webblösningar, från ännu fler svenska utvecklare.

På XP2012 kommer även agila utvecklingsteam från SAAB Group att vara med och genomföra skarpa projekt för stridsflygplanet Gripen, via militär Androidteknik. Motsvarande utvecklare från Blocket är även där för att visa hur de arbetar med Agil systemutveckling.

Om ni arbetar med utveckling och programmering i Sverige, missa då inte XP2012 den 21-25 maj i Malmö.

You Might Also Like