Ett enkelt sätt att byta sökvägar i WordPress

Bland våra webbhotellskunder är WordPress den, i särklass, mest populära öppna källkodslösningen. Det är inte så konstigt, i skrivande stund utgörs 54,1 % av alla CMS (content management systems) i världen av WordPress. Dess enkelhet, i kombination med dess många möjligheter, gör WordPress till det främsta valet av hemsidelösning idag.

FS Data erbjuder en av de bästa PHP-lösningarna på marknaden, med stöd för PHP 5.2, 5.3 och 5.4 (som första webbhotell i Sverige). Det är även möjligt att välja olika PHP-versioner för olika mappar/kataloger, vilket har gjort att många testar att installera WordPress under en separat mapp, innan de lanserar sin hemsida skarpt.

När man har installerat WordPress under en separat mapp, är nöjd med sin sida och vill köra den ”skarpt” (på den riktiga domänen) så behöver man ändra lite sökvägar. Traditionellt sett så löser man det via sök och ersätt i MySQL (t ex via phpMyAdmin), men det finns ett enklare sätt.

Med WordPress-tillägget Velvet Blues Update URLs är ett byte av sökvägar i WordPress en barnlek. Installera och aktivera tillägget via WordPress administrationsgränssnitt (wp-admin) och gå in under ”Inställningar” > ”Update URLs”.

På denna sida anger man den tidigare sökvägen och den nya sökvägen, samt väljer vad som ska uppdateras. Vi kan rekommendera att man bockar i ”URLs in page content”, ”URLs in excerpts”, ”URLs for attachments” och ”URLs in custom fields and meta boxes”. Klicka sedan bara på ”Update URLs NOW” för att ändra samtliga sökvägar.

Vill du också komma igång med WordPress? Läs gärna mer om varför WordPress fungerar så bra hos FS Data!

You Might Also Like