Mörka moln hos Apple, Microsoft och Amazon

De senaste åren har antalet ”molntjänster” formligen exploderat. Även om dessa tjänster för mycket gott med sig så finns det, tyvärr, en mörk baksida hos flera av de stora molntjänstleverantörerna. De drivs nämligen av astmaframkallande och klimatförstörande energi.

Molntjänsterna hos aktörer som Apple, Microsoft och Amazon baseras på smutsig kolkraft. Med tanke på hur enorma dessa molntjänster är så är det här ett väldigt, väldigt stort problem.

För att sätta stopp för detta så har Greenpeace precis startat kampanjen ”Gör internet grönt – Clean our cloud”.

Genom Greenpeace kan man enkelt visa sitt stöd för ett grönare internet och uppmuntra Apple, Microsoft och Amazon att börja använda miljövänlig energi istället. Greenpeace har sedan tidigare fått Facebook att sluta med kolkraft och Google, som likaså har en rätt så stor molntjänst, arbetar också mycket med olika miljöfrågor.

På FS Data använder vi enbart miljövänlig energi och andra hållbara lösningar till våra tjänster. Miljöfrågan är väldigt viktig för oss. Vi vill därför uppmuntra alla att gå in och stödja Greenpeace arbete för att rengöra molntjänsterna.

Målet är att få 100 000 människor att engagera sig inom 48 timmar – så sprid gärna detta vidare!

You Might Also Like