Uppgradering av Ruby on Rails

På samma sätt som vi tidigare har uppgraderat Python samt PHP till de senaste, snabbaste och mest säkra versionerna så kommer vi nu även att uppgradera Ruby on Rails, som vi erbjuder samtliga webbhotellskunder hos oss.

Ruby on Rails är ett av de mest kraftfulla och flexibla ramverk som finns och det är självklart att vi ska ligga i framkant även här.

Måndagen den 19:e mars kommer vi att uppgradera Ruby on Rails till version 3.2.2. Detta kommer att bli den nya standardversionen, men vi fortsätter att erbjuda stöd för 3.1.4, 3.0.12, 2.3.14, 2.3.11, 2.2.2, 2.0.2, 1.2.6, 1.2.4, 1.2.3, 1.2.2, 1.2.1, 1.1.6 och 1.1.4.

Rails ”binder” versionsstödet för olika applikationer, så uppgraderingen skall inte påverka befintliga Ruby on Rails-applikationer. Med den senaste versionen av Ruby on Rails så får de dock möjlighet att köra desto fler applikationer. Samtliga installerade gems uppdateras även i samband med detta.

Vi har utfört uppgraderingar av Ruby on Rails i en separat labbmiljö och testat ett flertal färdiga lösningar, däribland Redmine (som är känt för att vara krävande med versioner), med lyckade resultat.

Vi kan även varmt rekommendera följande information om hur man uppdaterar sina Ruby on Rails-applikationer:

– Upgrading a Rails 2 App to Rails 3
Upgrading to Rails 3 Part 1 (med video)
rails_upgrade (plugin för att testa kompatibilitet mellan Rails 2 och 3)

Kontakta gärna vår kundtjänst om ni har några frågor kring uppgraderingen av Ruby on Rails hos oss.

You Might Also Like