Våra medarbetare: Viktor Ulsson

Vi fortsätter vår serie av medarbetarintervjuer och denna gång är det vår skarpa utvecklare Viktor som står till svars. Viktor är en ung och energisk medarbetare på FS Data, som besitter stora kunskaper inom både utveckling och våra system. Missa för all del inte våra tidigare intervjuer med Mari, Henrik, Andreas och Jonathan.

– Viktor Ulsson, vem är du och vad gör du hos oss?

Jag heter egentligen Olsson, men kallas för Ulsson på grund av mitt uttal av O som U. Jag är en 24-årig Landskrona-påg som arbetar som utvecklare här på FS Data. Jag har varit här sedan vintern 2007, då jag började i vår kundtjänst och arbetade mig vidare till att bli utvecklare. De system jag utvecklar är både interna och externa, såsom vår kontrollpanel Waff.

– När du utvecklar, vilket programmeringsspråk använder du helst och varför?

Jag inledde min karriär med ASP (VB) mem fattade snabbt tycke för PHP. På FS Data fick jag även testa C# vilket jag även fastnade för. Men även om C# med Visual Studio är en utmärkt programmeringsmiljö så föredrar jag nog ändå PHP. Jag har nyligen konverterat till Mac och där är det verkligen fantastiskt att programmera i PHP.

– Vad tycker du om Waff jämfört med ”köpta kontrollpaneler”?

Även om vi själva utvecklar vår kontrollpanel så har vi ordentlig koll på de kontrollpaneler man kan köpa in och vi jämför oss givetvis med dessa. Det jag särskilt gillar med Waff, det är dess flöde. Även om kontrollpanelerna för webbhotell har utvecklats väldigt så är många av dem väldigt komplexa i jämförelse med Waff.

– Berätta något som inte är allmänt känt om den kommande Waff?

En av de mest spännande nyheterna i vår helt nya version av Waff, det är ett cache-lager som vi har byggt in i systemet. För våra kunder innebär det att Waff kommer bli ännu snabbare och enklare att hantera. Vi har även satsat på nya ”bulk-funktioner”, vilket gör det möjligt för våra kunder att utföra ett flertal förändringar på en och samma gång. Sedan håller vi på att integrera alla våra tjänster i samma gränssnitt, så att man smidigt kan hantera dessa på samma ställe, oavsett om man har webbhotell, domännamn, VPS eller någon annan tjänst hos oss.

– Mari undrade vad du har för framtidsvisioner och idéer kring våra tjänster?

Integrering och automatisering är ledorden för vår utveckling. Alla nya tjänster som vi satsar på har ordentliga API:er, så att våra kunder kommer kunna anpassa dessa efter sina egna behov. Ju mer en kund kan göra själv, desto bättre. Sen hjälper vi givetvis gärna till om det behövs. Vi står inför en lysande framtid och jag ser verkligen fram emot att få vara med om denna utveckling.

– När du inte knackar kod hos oss, vad gör du då?

Jag knackar faktiskt även en hel del kod hemma. Försöker automatisera så mycket som möjligt hemma också, vilket antagligen är en yrkesskada. Det gäller att hålla igång och lära sig nya tekniker som man sedan kan förvalta på arbetet. Annars är fotboll mitt största intresse, där Arsenal FC är mina absoluta favoriter. Astronomi är också ett stort intresse och jag planerar att bygga ihop ett teleskop med en dator i framtiden, för att få ut ”svinbra” bilder rent ut sagt.

– Vem vill du ska bli intervjuad hos oss och vad vill du fråga denna person?

Fredrik JP är nästa man till rakning! JP är en av de som har varit med här längst och jag undrar hur han tycker att FS Data har förändrats under den tid han har arbetat här.

Med det tackar vi Viktor för pratstunden. Alla företag vill ha medarbetare som siktar mot stjärnorna och vi är glada och tacksamma över Viktors strålande insatser hos oss! 🙂

You Might Also Like