Utfasning av PHP 4

FS Data var ett av de första svenska webbhotellen att erbjuda stöd för PHP 5. Redan i november 2005 fick våra kunder möjlighet att själva välja mellan PHP 5 och PHP 4, via vår egenutvecklade kontrollpanel Waff. Även om merparten av våra kunder idag använder PHP 5 så har vi fortsatt erbjuda stöd för PHP 4, ända tills nu.

PHP 4 utvecklas, sedan flera år tillbaka, inte längre. Underhållet har likaså upphört och det är därför dags för oss att ta bort PHP 4 från våra webbhotellsservrar. Detta för att vi ska kunna säkerställa en så snabb, stabil och säker miljö för våra kunder.

Senast till den 27:e april 2012 så kommer vi att fasa ut PHP 4.

Som kund hos oss är det enkelt att byta från PHP 4 till PHP 5. Logga bara in i kontrollpanelen och byt PHP-version under ”Hemsida” > ”PHP”. Om man känner sig osäker, eller vill få hjälp med detta, så är det bara att kontakta vår kundtjänst. Uppgraderingen är givetvis helt kostnadsfri.

Vi rekommenderar alla kunder, som fortfarande använder PHP 4, att uppgradera till PHP 5 snarast möjligt. Om man använder en egenutvecklad lösning så finns det en guide till hur man migrerar från PHP 4 till PHP 5.

Om man använder färdiga lösningar såsom WordPress, Joomla eller Drupal så bör man uppgradera även dessa. Information om hur man går tillväga finns på hemsidan för respektive lösning. Här är länkar till de tre nämnda:

 

You Might Also Like