E-handeln ökar medan vanlig handel står still

Som en av Sveriges främsta leverantörer av webbhotell och servrar till e-handelsföretag så har vi under en längre tid noterat att tillväxten (läs: det ökade besöksantalet) hos de svenska e-handelsföretagen har varit väldigt god. Detta har nu bekräftats av Posten, som nyligen gick ut med en ny e-handelsbarometer (PDF).

Enligt deras undersökning så har e-handeln i Sverige ökat med 10,6 % under 2011 och utgör nu 5 % av den totala detaljhandeln. Det är väldigt imponerande, med tanke på hur den vanliga (fysiska) handeln mer eller mindre har avstannat i tillväxt under rådande konjunktur.

Närmare 8 av 10 svenska konsumenter handlade på nätet förra året. E-handeln i Sverige omsatte på detta sätt 27,7 miljarder kronor under 2011. Hemelektronik stod för största delen av e-handelsförsäljningen (6,7 miljarder), medan böcker är det som flest svenskar handlar på nätet (ca 50 % av den totala bokförsäljningen).

Framtiden ser även väldigt ljus ut för e-handeln i Sverige. Enligt Postens undersökning tror 7 av 10 e-handlare att deras försäljning kommer öka det första kvartalet 2012, jämfört med motsvarande period 2011. Den bransch som spås bäst utveckling inom e-handel här framöver, det är livsmedel.

Vi tycker givetvis att denna positiva utveckling av den svenska e-handeln är väldigt rolig. På FS Data har vi under flera års tid arbetat med att erbjuda så stabila och snabba tjänster som möjligt, då det gynnar försäljningen hos våra kunder.

Vi ser allt fler exempel på att det här är rätt väg att gå. Vet du t ex att varannan besökare avbryter ett köp på en e-handelssida om sidan är för långsam eller krånglig?

Vi har samlat flera exempel på hur en snabb hemsida ökar försäljningen, samt tagit fram konkreta tips på hur man snabbar upp sin hemsida. Läs gärna mer om detta på fsdata.se/ehandel.

Så om ni vill komma igång med en snabb och framgångsrik e-handel, skaffa då ett webbhotellspaket eller en egen server hos oss på FS Data! 🙂

You Might Also Like