Kära kunder, säg hej till Waff 2.5!

Vi älskar våra servrar, precis som vi älskar våra kunder. Idag är det Alla hjärtans dag och vi vill fira detta genom att ge våra kunder något extra, något som många har efterfrågat under en längre tid. Därför introducerar vi nu ett helt nytt gränssnitt till vår egenutvecklade kontrollpanel Waff, som vi erbjuder våra webbhotellskunder.

Skärmdumpar på Waff 2.5

Waff 2.5 erbjuder ett mer modernt och tydligt gränssnitt.
PHP-konfigurationen kan anpassas ända ner till katalognivå.
Våra webbhotellskonton erbjuder stöd för både Linux och Windows.

Nu är detta först och främst en uppfräschning, som är tänkt att bättre integrera vår kontrollpanel med vår vanliga hemsida. Vi har flyttat navigeringen till höger, men vi har fortsatt samma tydliga menystruktur så att man enkelt hittar det man söker.

Som vi berättade i slutet på förra veckan så kommer det många bra nyheter på FS Data här under 2012. Faktum är att vi under en längre tid har arbetat med en helt ny version av vår kontrollpanel.

Men istället för att lansera den med dunder och brak (och riskera en massa buggar samt kunder i olika system) så kommer vi att introducera den i en lagom (försiktig och planerad) takt här framöver. Vi vill ju värna om det som betyder mest för oss, våra kära kunder.

Det nya gränssnittet är det första steget mot vår helt nya kontrollpanel Waff 3.0.

Nyheter i Waff 2.5

Vi passar även på att introducera några nyheter med denna version av vår kontrollpanel. Fokus ligger främst på PHP, även om vi bl a kommer att uppgradera Python och Ruby on Rails inom kort.

  • Uppdaterade PHP-versioner
    Vi erbjuder nu stöd för senaste versionerna av PHP 4 och PHP 5.2 (5.2.17). Nu kommer vi fortsättningsvis att hålla samtliga installerade PHP-versioner aktivt uppdaterade. PHP 4 kommer dock att fasas ut och mer information om detta följer här framöver.
  • Stöd för PHP 5.3
    Vi erbjuder nu även stöd för PHP 5.3 (5.3.10). Detta är den nuvarande stabila och mest utvecklade versionen av PHP. Denna version av PHP anges nu som standard för alla nya kunder. Läs gärna mer om hur man migrerar från PHP 5.2 till PHP 5.3.
  • Stöd för PHP 5.4 (utvecklingsversion)
    Som första webbhotell i Sverige erbjuder vi nu stöd för PHP 5.4 (5.4.0 RC6). Detta är en utvecklingsversion av PHP och används på egen risk. Aktivera inte denna PHP-version om du inte vet vad du gör. Läs gärna mer om hur man migrerar från PHP 5.3 till PHP 5.4.

Med webbhotell hos oss så kan man välja PHP-version på katalognivå. Med tanke på hur kataloger och subdomäner fungerar hos oss (en katalog = en subdomän) så är det enkelt att t ex skapa en katalog som heter ”dev”, med stöd för PHP 5.4, som man sedan kan ansluta till via http://dev.mindomän (mindomän ersätts med domänen hos oss).

Den uppdaterade versionen av Waff har introducerats här i natt, för att minimera påverkan på våra kunder. Om ni loggar in i vår kontrollpanel nu så kommer ni att se det nya gränssnittet och de nya funktionerna. Meddela oss gärna om någonting inte beter sig som det bör, antingen med en kommentar här eller genom att kontakta vår kundtjänst.

You Might Also Like