Våra medarbetare: Henrik Andersén

Det var ett tag sedan senast, men nu är det dags för en ny medarbetarintervju. Vi har tidigare intervjuat Jonathan Gabor och Andreas Hagberg och nu har turen kommit till Henrik Andersén, som arbetar som drifttekniker hos oss. Henrik är ny på företaget, men har ändå hunnit vara med i hetluften. Med övriga tekniker löste han vårt tidigare strömproblem härom månaden.

– Vad gör du hos oss och hur länge har du arbetat här?

Jag är drifttekniker och arbetar huvudsakligen med våra Linuxservrar. Har arbetat här sedan oktober.

– Du kom in strax innan strömproblemet. Hur har du, inifrån men ändå med nya ögon, upplevt vår drift under denna tid?

Det var lite som att hoppa i den djupa änden med en gång. Även om det var ganska kaotiskt för mig, om jag ska vara ärlig, så var det väldigt effektivt för att ge mig en uppfattning om hur vår miljö fungerar. Vi visade även att vi jobbar väldigt bra ihop i pressade situationer och det tror jag har fört oss närmare varandra på det stora hela.

– Hur ser det ut här framöver för vår drift?

Vi har mycket nytt och kul på gång! Det arbetas intensivt på vår driftavdelning, med en ny chef på plats och många nya saker på ingång. Jag kan tyvärr inte gå in på några detaljer, men våra kunder lär snart märka av arbetet som just nu pågår bakom kulisserna.

– När vi intervjuade Kjell senast så ville han fråga dig vilken RAID du väljer till din server och varför?

Personligen kör jag ZFS med RAID-Z. Delvis eftersom det fungerar väldigt bra utan kostsamma RAID-kort men mycket för att det har massor av trevliga funktioner som copy on write, snapshots, checksummor av allt, stöd för kompression, cachediskar (tänk SSD) och så vidare – jag skulle kunna fortsätta hela dagen. Det har även bra stöd i FreeBSD vilket är väsentligt för mig då det oftast är mitt förstahandsval privat.

– Vad gör du annars, när du inte arbetar med våra servrar?

Det blir ju en hel del datorer på fritiden med så klart, med diverse små webbhack och annat. Jag har alltid lite för många projekt på gång för vad tiden räcker till. Utöver det kör jag en del MC och har börjat hålla på lite med kitesurfning på sommaren, samt åker snowboard när omständigheterna tillåter om vintern. Sen är det alltid kul att komma iväg på minst ett par festivaler per år också.

– Vem på företaget vill du att vi ska intervjua härnäst? Och vad vill du fråga denna person?

Jag skulle vilja att vi intervjuar Mari, på vår supportavdelning. Henne vill jag fråga: vad vill du se mer av på FS Data?

Med de orden tackar vi Henrik för hans tid och håller tummarna för att han inte bryter några ben ute i backarna. Eller åtminstone inga ben som han använder för att knappra på sitt tangentbord. 😉

Nästa medarbetare som intervjuas här, det blir Mari, så håll ögonen öppna här!

You Might Also Like