Övergång till nya brandväggar klar nästa vecka

Det är inte bara på strömfronten som vi har ”biffat upp” vår infrastruktur den senaste tiden. Vi har likaså arbetat, sedan en tid tillbaka, med att överföra samtliga kunder hos oss till ett nätverk bakom våra nya brandväggar. Nu skyddas alla våra kunder av en dubbel uppsättning med Juniper SRX3400.

Juniper SRX3400 kan hantera 20 Gb trafik/sekund med 2,25 miljoner samtidiga anslutningar. Det är en modulär lösning, som är enkel att skala vid behov. Den dubbla uppsättningen av brandväggar skapar likaså ytterligare redundans.

I samband med övergången till dessa nya brandväggar så kommer vi även att slutföra bytet av Internetleverantör hos oss. Vi går från Telenor/TDC till Telia. Med Telia får vi BGP-OSPF för redundant anslutning till nätet, med dubbla routrar till separata stamnät hos dem.

Varför gör vi detta?

Målsättningen med dessa nya brandväggar och övergången till Telia är givetvis att ytterligare förbättra tillgängligheten och svarstiderna för våra tjänster. Vi hör redan till ett av de mest stabila webbhotellen i Sverige, men vi nöjer oss inte utan siktar mot en tillgänglighet på 100 %.

Hur påverkar detta våra kunder?

De kunder som använder våra DNS-servrar (som vi hanterar domänpekningar åt) har redan flyttats in bakom de nya brandväggarna, med anslutning via Telia. De kunder som själva hanterar sina domänpekningar har sedan tidigare informerats om övergången via e-post, med instruktioner om hur de behöver peka om sina domäner.

Övergången till de nya brandväggarna, med bytet till Telia, slutförs måndag den 30:e januari.

Om ni själva hanterar era domänpekningar hos oss och ännu inte har pekat om, enligt informationen i det tidigare e-postutskicket, se då till att ordna detta omgående. Ett stort antal kunder har även informerats om detta via telefon. Vi har dock inte lyckats få tag i alla via telefon.

Förutsatt att man pekar om innan övergången på måndag så kommer inget avbrott att uppstå.

Mer information om övergången finns på vår driftstatussida. Om ni har några frågor om detta, kontakta då gärna vår kundtjänst.

You Might Also Like