100 miljoner .com domäner registrerade

Världens största toppdomän – .com – har precis passerat en rejäl milstolpe. Nu finns det nämligen över 100 miljoner registrerade .com domäner, enligt Domaintools.com. Så här ser listan över världens största toppdomäner ut just nu:

 1. .com – 100,3 miljoner domännamn
 2. .de – 14,6 miljoner domännamn
 3. .net – 14,4 miljoner domännamn
 4. .org – 9,7 miljoner domännamn
 5. .uk – 9,7 miljoner domännamn
 6. .info – 8,2 miljoner domännamn
 7. .nl – 4,7 miljoner domännamn
 8. .eu – 3,4 miljoner domännamn
 9. .cn – 3,3 miljoner domännamn
 10. .br – 2,6 miljoner domännamn

Källor: DailyChanges.com & EuropeRegistry.com

Verisign, som ansvarar för toppdomänerna .com och .net, har ännu inte bekräftat detta, men de har meddelat att .com och .net ökade med 7,9 miljoner domäner det sista kvartalet 2011. Detta kan jämföras med vår nationella toppdomän .se, som precis har passerat 1,2 miljoner registrerade domännamn.

FS Data är sedan flera år tillbaka, via vårt domänföretag Nordreg, en ackrediterad registrar för .com, .net, .org och många andra toppdomäner. Vi både deltar och följer aktivt utvecklingen på den internationella domänmarknaden.

Under 2012 har vi många nyheter att se fram emot på domänsidan. Vad skulle ni vilja se mer av i domänväg hos oss i år? Vill ni att vi ska erbjuda fler toppdomäner? Några särskilda domäntjänster? DNSSEC? Lämna gärna en kommentar här.

You Might Also Like
5 Comments
 • Jonas R
  says:

  Jag hade uppskattat en DNS-tjänst där man själv kan lägga upp och redigera DNS-records. Som det är nu är man, som jag förstår det, hänvisad till andra aktörer (bl.a. konkurrenter) för att få den möjligheten.

  • Anonym
   says:

   Vi erbjuder en begränsad DNS-tjänst, som du kan få tillgång till via vår kundtjänst, men en riktig DNS-tjänst är under utveckling sedan en tid tillbaka. Någon tid för lanseringen av denna tjänst är inte satt än, men det arbetas på för fullt med detta.

 • Klas Risshall
  says:

  Här kommer min topplista på vad jag som ÅF skulle uppskatta:
  1. Administrera samtliga mina registrerade domäner via webben.
  2. Registrera flera domäner på en gång åt en och samma kund.
  3. Förnya flera domäner samtidigt.

Lämna ett svar