Storm orsakade avbrott hos oss

Igår kväll drabbades nordvästra Skåne av en kraftig storm. Denna drog över vår hemstad, Helsingborg, och orsakade både översvämmingar och strömavbrott. I denna stund är ca 50 000 skånska hushåll fortfarande strömlösa. Dessvärre orsakade det även ett avbrott i vår serverhall.

Avbrottet var i princip identiskt med det som inträffade för knappt 3 veckor sedan. Det inleddes kl. 23:13 och inom knappt 10-15 minuter var ett stort antal tekniker på plats hos oss. Samtliga servrar var åter igång strax innan halv ett. Avbrottet varade lite mer än en timme.

Några tjänster kom igång lite senare här på morgonen och enskilda VPS:er, som vi inte har kontroll över, kan ännu vara nere. Vi vill därför be er kontrollera era tjänster och kontakta vår kundtjänst om något problem kvarstår.

Sedan vårt förra avbrott så har vi haft en dialog med våra elinstallatörer och vår elleverantör, Öresundskraft. Vi har sedan tidigare både kraftfulla UPS:er (batteribackup) och dieselaggregat installerade hos oss, som utan problem ska kunna hantera sådana här avbrott. Men av någon anledning så uppstår ett jordfel som slår ut denna utrustning istället för att aktivera den.

Vi har som sagt redan en intensiv dialog med våra leverantörer och det är något som nu ytterligare kommer att förstärkas. Det är på inget sätt acceptabelt att ett sådant här avbrott får uppstå igen. Vi gör vårt yttersta för att lösa detta, vi kommer att informera er vidare och vi beklagar djupt de avbrott som har uppstått.

Om ni har några frågor om detta, kontakta då gärna vår kundtjänst.

You Might Also Like