Uppdatera dina föräldrars webbläsare idag

Som många av er känner till så är det snart dags för Thanksgiving i USA. Det är en helg där familjer samlas, umgås och, åtminstone ursprungligen, var tacksamma för årets skörd. En skördefest helt enkelt.

Nuförtiden spenderar vi dock mer tid framför våra datorer än våra grödor, så det är med all rätt som den amerikanska tidningen Atlantic idag har utlyst en helt ny dag: Update Your Parents’ Browser Day, eller uppdatera dina föräldrars webbläsar-dag.

Tanken med detta är att man, i samband med att familjen samlas för Thanksgiving, ska passa på och uppdatera den webbläsare som ens föräldrar använder. Det är en riktigt bra idé, inte minst med tanke på att många äldre personer fortfarande använder t ex Internet Explorer 6.

Vi på FS Data stämmer givetvis in denna uppmuntran: Uppdatera dina föräldrars webbläsare idag!

Faktum är att t om utvecklarna av Internet Explorer uppmuntrar alla att praktisera denna dag. De har likaså en lista med bra tips på när man kan passa på och utföra uppdateringen, såsom när familjen tillreder middagen.

Detta är riktigt bra både för dina föräldrars skull (de får en säkrare, snabbare och bättre upplevelse av nätet), din egen skull (du slipper fixa deras webbläsare/dator pga osäker/gammal programvara) och alla webb- och tjänsteutvecklares skull (deras arbete underlättas avsevärt).

Nu firar vi vanligtvis inte Thanksgiving här i Sverige, men passa gärna på och utför en uppdatering nästa gång du träffar dina föräldrar. Det kan tyckas vara en liten sak, men om alla använde moderna webbläsare så skulle Internet vara en väldigt mycket säkrare, snabbare och bättre plats.

Här kan du hitta de senaste webbläsarna:

Internet Explorer (Windows)
Firefox (Windows, Mac, Linux)
Google Chrome (Windows, Mac, Linux)
Apple Safari (Windows, Mac)

You Might Also Like