Våra medarbetare: Andreas ”Kjelle” Hagberg

Vi inleder veckan med en fortsättning av vår följetong av medarbetarintervjuer. Denna gång är det Andreas Hagberg som står till svars. Andreas har varit med oss i hela 6 1/2 år och arbetat sig upp från supporttekniker till serverchef. Om ni har riktigt kluriga och kniviga serverfrågor har Andreas sannolikt svaren åt er.

– Som den veteran du är hos FS Data, vad är största skillnaden idag mot när du kom in?
Även om FS Data alltid har varit ett väldigt familjärt företag, innanför våra 4 väggar, så är det först på sistone som vi har vågat visa det. Transparensen och öppenheten är mycket större, vilket har skapat något av en nytändning för oss alla.

– Vad tycker du är roligast med att arbeta på FS Data?
Ingen dag är den andra lik och eftersom jag trivs med varierande arbetsuppgifter så passar det mig som handen i handsken! Givetvis förekommer det återkommande arbetsuppgifter, men överlag är det väldigt omväxlande. Det gillar jag skarpt.

– Hur tror du framtiden ser ut för oss?
Jag tror att vi kommer att ha en fortsatt hög organisk tillväxt av serverkunder samtidigt som vi växer fram som en stark molnleverantör. Även om vi inte pratar så mycket om molnet publikt än, så arbetar vi desto mer med det i våra serverhallar. Vänta och se ni bara.

– I vår förra intervju undrade Gabor varför du kallar dig själv och dina servrar för ”Kjell”?
Kjell är faktiskt inget konstigare än ett smeknamn. Det föddes när jag gick i årskurs 7 och satte sig så pass väl att jag än idag måste kalla mig för Kjell för att missförstånd inte ska uppstå hos vissa personer. Kjell sätter sin prägel på allt, på Twitter går jag t ex under namnet @kjellkod.

– Vad gör du annars, när du inte arbetar hos oss?
Jag har två döttrar, drygt 5 år respektive 3 månader gamla, som jag spenderar större delen av min fritid tillsammans med. Den tid som blir över får min sambo, mina servrar, datorspel, svampplockning och naturvetenskaplig facklitteratur för att nämna några saker.

– Berätta en hemlighet om FS Data!
Ett par Dell-skenor räddade vår takterass från en mindre brand i samband med en sommargrillning.

– Vem på företaget vill du ska bli intervjuad härnäst? Och vad vill du fråga denna person?
Jag skulle vilja lämna över facklan till den senaste vitamininjektionen på serveravdelningen, Henrik Andersén. Min fråga till honom är: Om du fick välja vilken typ av RAID som helst till din egen server, vilken skulle du välja och varför?

Med det tackar vi Andreas för några minuter av hans värdefulla tid. Att vara far till både servrar och småbarn är ingen enkel uppgift, men det är en uppgift som Andreas, förlåt, Kjell utför riktigt galant!

Näste man till rakning blir då Henrik Andersén, som till vardags arbetar med att hantera våra och våra kunders servrar. Vi får se hur pass väl han hanterar en intervju inom kort här i vår blogg. 😉

You Might Also Like