Installation av nya brandväggar påbörjas i morgon

Som vi har berättat tidigare så har vi en av branschens vassaste brandväggslösningar på väg in hos oss. Det räcker inte att vår tillgänglighet är i topp, våra tjänster i princip alltid fungera. Med en dubbel uppsättning av Juniper SRX3400 kommer vi att klara av det mesta.

Att sätta upp brandväggarna och planera för en så smärtfri (läs: ej märkbar) installation som möjligt är inget som sker i en handvändning, men nu är det äntligen dags att börja koppla in de nya brandväggarna.

Den första installationen av brandväggarna kommer att ske i morgon kl. 15:00. Det är ett hundratal kunder som berörs i det första skedet och övergången kommer att vara väldigt smidigt, med ett avbrott på knappt några minuter (om ens det).

Rent konkret så kommer vi att koppla om ett antal IP-adresser, under IP-serien 89.221.240.0/23, till Telia. Med Telia får vi ytterligare redundans via en till nätverksleverantör, samtidigt som vår trafikkapacitet tiodubblas.

Notera att denna första installation inte berör några webbhotellskunder, utan enbart kunder med egna servrar.

Allt är redan ordentligt testat, förberett och klart. Efter installationen kommer vi även att kontrollera samtliga IP-adresser noga. Om du berörs av installationen och upplever en längre störning, kontakta då gärna vår kundtjänst.

Vi har även information om brandväggsinstallationen under vår driftstatus, som uppdateras fortlöpande.

You Might Also Like