Gamla servrar på nya upptåg

Ni minns väl inlägget härom veckan, där vi frågade er vad vi skulle göra med våra gamla servrar? Bland de förslag vi listade så var alternativet ”Stöd medicinsk forskning såsom Folding@home” populärast, med 26 % av alla röster. Så vi gjorde som ni röstade.

Några av våra drifttekniker satte härom kvällen upp 10 gamla servrar, i en gemensam grupp, med programvara från Folding@home. Servrarna har tuggat på för fullt och på vår gruppsida kan ni se detta också. I skrivande stund är vi redan på plats 7452 av 205978 och vi klättrar snabbt uppåt.

Folding@home är ett globalt forskningsprojekt, ursprungligen startat på Stanford-universitetet i Palo Alto, USA. Med datorkraften från över 200 000 deltagare över hela världen har de en av världens största superdatorer, som arbetar med forskning kring olika former av proteiner. Forskningen är kopplad till sjukdomar såsom ALS, Parkinsons, Huntingtons och Alzheimers.

Folding@home är dessutom forskning som verkligen ger resultat. På deras hemsida listar de ett 60-tal rapporter som har kommit till tack vare denna globala superdator. Vi hoppas att våra gamla servrar kan bidra till ytterligare resultat och hjälpa forskarna att finna botemedel till ett flertal sjukdomar här framöver.

Vi vill även tacka alla som har varit med och röstat hos oss. Fortsätt med det och lämna gärna en kommentar om du har ytterligare bra förslag på nya upptåg till våra gamla servrar. Vi har många fler gamla servrar på lager och vi kommer presentera deras nya arbetsuppgifter fortlöpande här i vår blogg.

You Might Also Like