Dagens boktips – .SE:s Internetguider

Vi tänkte tipsa om inte bara en bok, utan ett helg gäng med bra böcker – eller guider egentligen. Det är guider om ämnen relaterade till nätet, ur såväl juridiska och tekniska perspektiv, för såväl användare som leverantörer. Ett flertal av dessa guider är dessutom enkla att använda med olika tjänster hos oss.

.SE:s Internetguider är fritt tillgängliga för nedladdning, men finns även att beställa (kostnadsfritt) i tryckta exemplar om man så önskar. De har just nu 24 stycken guider, men antalet ökar allt stadigt. Dessutom uppdateras de fortlöpande vid behov.

.SE:s Internetguider handlar bl a om hur man skapar en webbplats med Joomla, eller med WordPress, hur man lyckas med sin e-handel (både ur ett konsument- och entreprenörsperspektiv) och hur man skriver för webben. Men de har även guider som förklarar hur Internet och DNS fungerar samt guider om yttrandefrihet och integritet på nätet.

Guiderna finansieras av .SE:s intäkter från .se domänerna. Det innebär att alla som äger en .se domän även har bidragit till dessa guider. Så passa på, dra nytta av dina domänavgifter och spana in .SE:s Internetguider!

You Might Also Like