Skojare och skojiga Linuxtävlande

Ryktet om vår lilla Linuxtävling har spridit sig riktigt bra i helg. Det är nu över 200 personer som är med och tävlar om 3 stycken Linux-baserade Google Chromebooks på fsdata.se/linux. Konkurrensen må vara stor, men det är långt ifrån avgjort än. Så passa på och tävla du också, om du inte redan är med!

Responsen på vår tävling, samt vår kampanj och våra Linuxtips har varit enorm. Vi är otroligt tacksamma för detta och vi hoppas innerligen att fler kan få upp ögonen för Linux och dess många möjligheter. Fler bra Linuxlänkar har lagts upp på fsdata.se/linux, fortsätt gärna att kommentera och e-posta oss om detta.

Det finns dock något som har smolkat vår tävling en aning, något som vi inte kan acceptera.

Ett antal tävlande har nämligen fuskat till sig klick, via olika former av länkspam. Vi har därför diskvalificerat dessa, med en motivering, samt uppdaterat vår topplista. Det finns många knep och trick bland fuskarna, men vi har ordentliga loggar och koll på all trafik till oss.

Vi kommer att fortsätta följa denna utveckling noggrant och stänga av alla tävlande som fuskar. Det lönar sig inte att försöka förstöra vår Linuxtävling – skojare göra sig icke besvär!

Desto skojigare har det istället varit att följa våra seriösa tävlande. Det är många som har twittrat och Google plus:at om vår tävling, några har bloggat om det och det finns t om en tävlande som har spelat in en sång (!) till de som röstar på honom.

Det här är rätt sätt att tävla, fortsätt så och tipsa oss om era upptåg så nämner vi gärna det här också. Lycka till nu alla tävlande, fortsätt länka och tipsa om fsdata.se/linux!

You Might Also Like