Google Chrome snabbar upp hemsidor ytterligare

Vikten av en snabb hemsida kan aldrig underskattas, då det är positivt för såväl e-handel och sökmotoroptimering. Ett av de företag som bidrar mest till ett snabbare Internet, det är Google. Nu har deras webbläsare, Chrome, fått en väldigt intressant funktion för detta.

Med den nya funktionen Instant Pages i Google Chrome så laddas nämligen hemsidor i sökresultatet på Google i förväg. Webbläsaren försöker nämligen, genom smarta algoritmer, att förutsäga vilka sidor och länkar man som användare kommer att besöka. Dessa laddas in i bakgrunden och visas därmed omedelbart när de besöks.

Här är en liten instruktionsfilm till Instant Pages:

Instant Pages fungerar i Google Chrome fr om version 13. Då Chrome uppdateras automatiskt så har du förmodligen den versionen om du använder denna webbläsare (du kan kontrollera det under ”Om Chrome). Än så länge har enbart Chrome stöd för Instant Pages, men det är troligt att fler webbläsare får stöd för detta här framöver.

Behöver man göra något för att ens hemsida ska laddas in med Instant Pages? Nej, ingenting alls i de flesta fall. Det kan dock vara en bra idé att kontrollera sin hemsida med detta test: Google Chrome Prerender test. Om du vill lära dig ännu mer om detta så har Google skapat en rejäl guide till ”prerendering”.

Sist men inte minst: det bästa sättet att snabba upp sin hemsida, det är att välja ett snabbt webbhotell.

Uppdaterat: om du surfar utomlands, via mobilnätet, så kan det vara bra att stänga av Instant Pages. Annars kan mobilräkningen bli väldigt hög, pga den extra trafiken. Du stänger enkelt av denna funktion under ”Inställningar” > ”Under huven…” genom att bocka ur ”Förutsäg nätverksåtgärder som förbättrar laddningen av sidan”.

You Might Also Like