5 anledningar till att välja en VPS

Det har knappast ha undgått någon att vi just nu har en riktigt fin sommarkampanj, med hela 50 % rabatt, på våra VPS:er. Men varför ska man då skaffa sig en VPS, om man t ex redan har ett webbhotellspaket? Här är 5 riktigt bra anledningar till varför man ska välja en VPS.

1. Flexibilitet

Du väljer helt själv vad din VPS ska innehålla i form av operativsystem och programvaror. Med ett webbhotellspaket begränsas du av det som redan är installerat på den gemensamma servern, men med en VPS kan du fritt installera egna program, moduler och särskilda konfigurationer. För avancerade användare, med särskilda krav, är VPS ett mycket bättre val än ett webbhotellspaket.

2. Säkerhet

Då du är ensam om din VPS så finns det ingen annan, på samma server, som kan påverka dig rent säkerhetsmässigt sett vare sig medvetet eller omedvetet. Med full kontroll har du även möjlighet att installera olika säkerhetssystem och vidta mer omfattande åtgärder för att skydda ditt material. Vi arbetar givetvis fortlöpande med att säkra våra webbhotellstjänster, men ibland kan det vara trevligt att ha full koll på detta själv.

3. Prisvärt

Även om vi kör en stor sommarkampanj just nu så är våra VPS:er, även med ordinarie pris, några av de mest prisvärda VPS:erna i Sverige. Med en VPS behöver man dessutom inte behöver köpa någon fysisk hårdvara, som med en dedikerad/co-location server, vilket ger en mycket kortare startsträcka. Om du beställer en VPS hos oss så är du vanligtvis igång med den redan samma dag.

4. Reserverat

Förutom utrymme och trafik så får man med en VPS även reserverade resurser i form av CPU och minne. Detta till skillnad från ett webbhotell, där flera kunder delar på detta inom en och samma server. Om en granne på samma server får en plötslig anstormning av besökare så begränsas övriga webbplatser (de begränsas givetvis mer ju fler kunder det är på webbhotellsservern och på FS Data lägger vi upp färre kunder/server än på många andra webbhotell).

5. Mångsidigt

Med en VPS är man inte begränsad till att enbart köra en webbplats. Då man själv har full kontroll över sin server så kan man även installera och köra tjänster såsom e-post och databaser, eller varför inte en spelserver (Minecraft, Counter-Strike osv). Det är din egen fantasi som begränsar möjligheterna med en VPS.

Det var 5 anledningar till varför man ska välja en VPS. Tycker du vi har glömt något, eller har du några frågor om våra VPS:er? Lämna då gärna en kommentar här! Lite senare här i veckan kommer det även ett inlägg med 5 anledningar till varför man INTE ska välja en VPS. 😉

You Might Also Like