Snabbare hemsidor med ionCube

Det finns, som bekant, många olika vägar till en snabbare hemsida. Vi har tidigare berättat om hur man mäter hastigheten på en hemsida och gett några praktiska tips för en snabbare hemsida. Nu ska vi kika på ännu en lösning: kompilering av PHP-kod, med ionCube PHP Encoder/Loader.

När man kompilerar kod, oavsett programmeringsspråk, så gör man om läsbar (nåja) programmeringskod till en/flera binära filer, som ej är mänskligt läsbar. Det kan bidra till en rejäl hastighetsförbättring, samtidigt som man skyddar sin kod från obehöriga (vanligt om man t ex säljer en färdig webblösning).

Det finns ett gäng olika lösning för att kompilera/exekvera PHP-kod. Vi valde, för några år sedan, att installera ionCube PHP Loader på samtliga Linux-servrar hos oss, tack vare dess prestanda och popularitet. I dagarna har vi även uppdaterat denna, till version 4.0.9.

Hur bra fungerar ionCube PHP Encoder/Loader då? Här är några diagram från ionCube själva:

Det första, till vänster, visar max antal anslutningar/sekund mot en hemsida (ju högre desto bättre). Det andra, till höger, visar hur lång tid det tar att kompilera PHP-koden (ju lägre desto bättre).

Att kompilera/exekvera PHP-kod är dock inte ett alternativ för alla. Man bör ha rätt så bra kunskaper om programmering och förstå vad som kan hända om något går fel. Vår kundtjänst hjälper givetvis gärna till, men vi kan av förklarliga skäl inte alltid felsöka kompilerad kod (som inte går att läsa).

Men var inte rädd att fråga oss om ionCube och/eller andra lösningar för snabbare hemsidor. Och om du har förslag/önskemål på vad vi kan göra för att ytterligare förbättra hastigheten på våra tjänster, lämna då gärna en kommentar eller skicka oss e-post.

You Might Also Like