Några tips inför semestern

Vi närmar oss semestertid i en rasande fart. I vårt högteknologiska samhälle är det viktigt att både koppla ner och koppla av ordentligt. Vi har därför tagit fram några tips inför semestern, så ni slipper släpa med er datorerna ner till stranden.

1. Skapa ett automatiskt e-postsvar

Med ett autosvar kan folk som skickar e-post till dig få information om din semesterfrånvaro. Du kan även passa på att informera om vem de istället ska kontakta på företaget om du har någon ersättare under din semester.

Så här skapar du ett autosvar för din e-post hos oss:

  1. Logga in med din e-postadress och ditt lösenord i vår Webbmail.
  2. Väl inloggad så klickar du på länken ”Alternativ” i övre högra hörnet och därefter på ”Frånvarohanteraren” i vänstermenyn.
  3. I huvudfönstret markerar du sedan ”Skicka automatiska frånvaromeddelanden” högst upp. Här kan du även välja om autosvaret ska vara tidsbegränsat (annars behöver du stänga av det manuellt, på samma sätt).

    I det övre meddelandefältet kan du sedan ange ett meddelande som skickas till alla inom samma domän (inom företaget) och i det nedre fältet kan du ange ett meddelande som skickas till alla andra. Du behöver även markera ”Skicka automatiska frånvaromeddelanden…” för att det sistnämda ska få dina autosvar.

    Glöm inte att klicka på ”Spara” högst upp på sidan.

2. Schemalägg era aktiviteter

Bara för att du är på semester så måste inte all verksamhet upphöra totalt. Om ni har en företagsblogg, se då till att ni skriver och schemalägger några inlägg för publicering under semestern. Då får ni ett fortsatt stadigt flöde med trafik till er hemsida.

Andra aktiviteter som kan schemaläggas är t ex nyhetsbrev, försäljningskampanjer osv.

3. Läs din e-post via vår webbmail

Om du trots allt måste kontrollera din e-post, använd då gärna vår Webbmail. Du kan även använda den med en mobiltelefon, såsom iPhone, och trafiken är givetvis krypterad (säker).

En adress är allt du behöver: https://webmail.fsdata.se

4. Vi tar hand om resten

Du behöver inte oroa dig för din hemsida, e-post, server eller någon annan tjänst hos oss under semestern. Vi kommer fortsätta hålla koll på allt och vår kundtjänst är öppen precis som vanligt hela sommaren.

Om du har några frågor om våra tjänster, eller bara är lite sällskapssjuk, så är vi bara ett telefonsamtal eller e-postmeddelande bort. 🙂

Har du fler tips på saker man kan göra eller tänka på inför semestern? Dela gärna med dig med en kommentar här!

You Might Also Like