Installera Joomla! hos FS Data

Nu är vi framme vid tredje delen i vår serie om hur man installerar färdiga lösningar i våra webbhotellspaket. Efter WordPress och Drupal är det nu dags för innehållshantering med ett utropstecken: Joomla!

Joomla! är ett CMS som placerar sig någonstans mellan WordPress och Drupal. Det är inte lika omedelbart som WordPress, men samtidigt inte så komplext som Drupal. Joomla! är för den som vill ha en lite mer komplett lösning för innehållshantering, med en stor användarbas och många olika tillägg och möjligheter.

Installera Joomla! hos FS Data

 1. Ladda ner Joomla!
  Börja med att ladda ner den senaste versionen av Joomla! I skrivande stund är det Joomla! version 1.6.3.
 2. Ladda upp Joomla!
  När du har laddat ner den komprimerade filen, packa då upp den på din dator. Anslut därefter till ditt FTP-konto hos oss och ladda upp samtliga filer.
 3. Skapa din databas
  Under tiden som filerna laddas upp så kan du logga in i vår kontrollpanel Waff och skapa din databas under ”Databaser” > ”MySQL-konto”. Glöm inte bort att notera uppgifterna för ”Servernamn”, ”Databasnamn”, ”Kontonamn” och ”Lösenord”.
 4. Slutför installationen
  Besök därefter din uppladdade Joomla!-sida och gå igenom guiden för att slutföra installationen. Du behöver ange uppgifterna för din databas och ditt FTP-konto (valfritt). Ange din e-postadress, ett användarnamn och lösenord men låt bli att installera exempeldata. 

  När guiden är klar, klicka då bara på den avslutande knappen för att ta bort installationsmappen. Sen är det bara att logga in och sätta igång med Joomla!

Ja, så här enkelt är det faktiskt att komma igång med Joomla! hos FS Data. Om du vill gräva ner dig och lära dig mer så kan vi varmt rekommendera .SE:s guide till hur man skapar en webbplats med Joomla! Lämna gärna en kommentar om du har någon fråga om Joomla! hos oss.

You Might Also Like