En snabb hemsida är en bra hemsida

På FS Data arbetar vi ständigt med att optimera och snabba upp våra servrar och tjänster. Men det finns saker som man själv, som hemsideägare eller utvecklare, kan göra för att kontrollera och snabba upp sin hemsida. Vi har tidigare tipsat om Google Pagespeed och Yahoo Yslow. Nu har vi hittat en lösning som kombinerar dessa tjänster.

Med GTmetrix kan man testa sin hemsida med Google och Yahoo’s tjänster på en och samma gång. Hemsidans hastighet betygsätts och man får förslag på åtgärder för att förbättra hastigheten. Till varje förslag på åtgärd finns även tydliga exempel. Man kan likaså få upp en historik (om man har testat sin hemsida tidigare) och se hur hemsidans hastighet har förändrats/förbättrats.

Vi försöker leva som vi lär och vi har, med hjälp av bl a GTmetrix, fått ner laddningstiden på www.fsdata.se från ca 8 sek till ca 3 sek. Det finns givetvis mer att göra med vår hemsida, apropå skomakarens barn, men det är ändå väldigt imponerande och roligt med ett så pass konkret exempel.

GTmetrix är en kostnadsfri tjänst, som vi varmt kan rekommendera. Glöm inte bort att snabba hemsidor premieras av Google och att mer än varannan avbryter sitt köp på hemsidor som är långsamma. Så optimera mera nu!

Vill du veta mer om hur du får en snabbare hemsida? Kontakta oss gärna så berättar vi mer om våra snabba, stabila och säkra lösningar.

You Might Also Like