Med huvudet i molnen

Det är verkligen högsäsong för olika branschmässor nu. Efter att ha spenderat två fartfyllda och givande dagar som utställare på easyFairs IT-mässor i Stockholm så har ett glatt gäng från FS Data precis begivit sig iväg som besökare till World Hosting Days (WHD) i Tyskland. WHD är världens största mässa för och med webbhotell.

För gemene man kan WHD säkert te sig rätt så tråkigt. Men för oss är det en härlig blandning av föreläsningar om allt från effektiv och framgångsrik kundtjänst och marknadsföring till hur man t ex sätter upp säkra och stabila tekniska lösningar. Det är likaså 4 dagar av socialt umgänge med våra kära branschkollegor, både från Sverige och hela världen.

En stor del av schemat på WHD behandlar givetvis ”molnet”, med dess utmaningar och möjligheter. Även om det inte finns några riktiga molntjänster i Sverige än så är det intressant att följa denna utveckling på en internationell nivå. Förr eller senare kommer vi att erbjuda molntjänster och då gäller det att hänga med här också.

Vi återkommer givetvis lite senare med en sammanfattning och ett urval av det roligaste och mest intressanta från årets upplaga av World Hosting Days.

You Might Also Like