En liten rapport från WHD

Som vi berättade tidigare i veckan så är ett gäng från FS Data på världens största mässa för webbhotell, World Hosting Days (WHD). De har haft ett späckat schema, men här kommer ändå en liten halvleksrapport med reflektioner och bilder från vår VD, Fredrik Sköld.

Vi är tre personer på plats här i Tyskland, som representanter för vår koncern med FS Data, Nordreg och ISPHuset. Förutom jag själv så är även Andreas och Benny med här.

Den första dagen av WHD handlade nästan uteslutande om ”molnet”. Aktörerna inom detta segment är många och alla erbjuder de givetvis den bästa lösningen på marknaden. Det var något av en trend att försöka bräcka Microsoft, som själva slog tillbaka med Hyper V och andra trevliga upplägg.

För oss som har arbetat med Microsofts servertjänster sedan förra århundradet så är skillnaden som natt och dag, till det bättre.

Under ett av de föredrag som inte handlade om molnet den första dagen presenterades en väldigt intressant undersökning om webbhotellkunders flyttvanor. Enligt denna undersökning är det få kunder som flyttar mellan olika leverantörer.

Som främsta orsak till en flytt nämndes dålig support. Det var väldigt intressant, särskilt med tanke på hur vi satsar på utvecklingen av vår support (mer om det senare).

Den andra dagen på WHD handlade mest om domännamn. Det var särskilt intressant för Nordreg, som är en av Nordens största ackrediterade registrarer för bl a .com, .net, .se och .nu domäner.

Ett föredrag handlade om faran med snarlika domännamn, t ex med variationer av i î ï ’i. Här har vi som leverantör ett ansvar att informera och hjälpa våra kunder om vikten av att skydda sitt namn ordentligt.

Vet ni förresten att ett domännamn i genomsnitt är 11 tecken långt?

Vi har även haft ett givande möte med Parallels, som bl a levererar lösningar för våra VPS-tjänster. De har ett flertal förbättringar och uppgraderingar på gång och vi diskuterade även möjlighet för oss att licensiera våra medarbetare i deras system. Och ja, de har även en ny molntjänst på gång. 🙂

Vi tackar Fredrik för rapporten och ser fram emot ytterligare intryck från Andreas och Benny här framöver. Missa inte heller att Fredrik twittrar från WHD!

You Might Also Like