Hur viktig är det med en snabb hemsida?

En ny svensk undersökning visar att mer än varannan avbryter sitt köp på Internet för att det tar för lång tid eller är för krångligt. Det är även fler kvinnor och äldre personer som avbryter sina köp. Så här förklarar SVT Rapport detta:

Det här är egentligen ingen nyhet för oss på FS Data. Förutom att vi själva säljer våra tjänster på nätet så har vi även många e-handlare som kunder hos oss. Vi förstår värdet av snabba servrar och hemsidor. Därför översäljer vi t ex inte våra webbhotellspaket och vi har färre kunder på varje server hos oss (jämfört med många av våra branschkollegor).

Men vad mer kan man göra, förutom att välja FS Data som leverantör, om man vill ha en snabb hemsida?

1. Kontrollera din hemsida

Din hemsida består av många olika delar (texter, bilder osv). Varje del av hemsidan påverkar laddningstiden på din hemsida, beroende på hur mycket de väger (t ex hur stora bilderna är). För att ta reda på hur lång tid det tar att ladda din hemsida och varje del av dem, så kan du börja med att testa de kostnadsfria tjänsterna hos Load Impact och Pingdom.

Om du vill kontrollera din hemsida ännu mer ingående så rekommenderar vi Google Pagespeed och Yahoo Yslow.

2. Komprimera dina bilder

Genom att komprimera, eller minska ner, dina bilder kan du minska storleken på din hemsida med uppåt 80-90 %. De flesta bildprogram, såsom Photoshop och Pixelmator, har stöd för komprimering av bilder. Det finns även separata verktyg som komprimerar bilder, såsom Yahoo Smush.it.

3. Optimera din kod

Om man själv utvecklar/programmerar sin hemsida så finns det många sätt att både optimera kod och databaser. Även script för funktioner, t ex Javascript, kan man optimera t ex genom att placera dem sist i koden för hemsidan.

Har du en färdig lösning, som t ex är baserad på öppen källkod, se då till att hålla den uppdaterad. Uppdateringar sker inte bara av säkerhetsskäl, utan även för att förbättra hastigheten. Detsamma gäller eventuella tillägg.

En snabb hemsida är en vinst både för dig och dina besökare. Vill du veta mer om hur du får en snabbare hemsida? Kontakta oss gärna så berättar vi mer om våra snabba, stabila och säkra lösningar.

You Might Also Like