SSL-certifikat – mer aktuellt än någonsin!

Alla känner vi nog till att en säker hemsida är en bra hemsida och detta är något som hela webb-branschen just nu lägger stort fokus på.
Företag som Google och Mozilla har tagit detta på så pass stort allvar att de inom närmsta månaderna kommer att flagga alla hemsidor som saknar ett SSL-certifikat som osäkra.

Att använda ett SSL-certifikat på sin webbplats och ge besökare möjlighet att surfa via https:// istället för http://, är som bekant en väldigt bra sak. Med SSL är trafiken mellan en webbplats och dess besökare krypterad. Utan SSL skickas all data (t.ex. användaruppgifter) i klartext mellan webbplatsen och besökarna.

Om du inte redan gjort det så är det hög tid att skaffa ett SSL-certifikat och vi på FS Data erbjuder flera olika certifikat i olika prisklasser. Förutom betalcertifikat så erbjuder vi även kostnadsfria certifikat för alla våra webbhotellkunder på Linux-plattformen.

Efter att man köpt eller aktiverat ett SSL-certifikat så behöver man styra om sin hemsida så att den omdirigerar mot den säkra versionen. Detta behöver man oftast göra i det verktyg som hemsidan är byggd i, exempelvis Joomla eller WordPress.
Man behöver även säkerställa att länkarna i databasen pekar mot den säkra versionen och man behöver uppdatera länkningar för exempelvis stilmallar, JavaScript med mera.

Om ni kör WordPress så har vi en detaljerad guide hur ni går tillväga här!

Har du frågor om SSL-certifikat eller om hur du styr om din sida så är ni varmt välkommen att kontakta att kontakta vår kundsupport.

You Might Also Like