Se upp för domänbluffar

På sista tiden så har vi fått flera rapporter om kunder som blivit uppringda av företag som påstår att en annan kund vill registrera deras företags domännamn under en annan toppdomän.

Ofta påstår dessa företag att de ringer dig enbart för att bekräfta så att ingen annan registrerar ditt företagsnamn eller varumärke, då de påstår att detta krävs enligt rådande regler för domänregistrering. 

Accepterar man det erbjudande som man får av företaget så kan man få väldigt stora fakturor som ofta är flera gånger dyrare än om du skulle registrerat domänen hos en legitim registrar. Hela listan för .se-domäner hittar du här.

Förutom att man kan få väldigt höga fakturor för dessa domäner så är det inte säkert att du förblir ägare av domänen även om du betalat. Många av de företag som sysselsätter sig med att sälja domäner på detta sätt skriver sitt eget företag som ägare av domänerna och då äger du inte alls domänen.

Får du ett liknande samtal så rekommenderar vi att du inte accepterar erbjudandet, utan istället rekommenderar vi att du registrerar domänen hos en riktig registrar. Du kan läsa mer om hur du skyddar dig och ditt företag mot domänskojare här.

 

 

You Might Also Like