Intervju med Rasmus Jakobsson på Room Republic

Våra kunder är det viktigaste och det bästa vi har. Därför blir vi extra glada när de kommer förbi och besöker oss över en kopp kaffe i våra lokaler. I veckan kom Rasmus Jakobsson från Room Republic förbi för att se över och samla ihop de tjänster Room Republic har hos FS Data.

– Hej Rasmus, kan du berätta vad Room Republic är och vad du har för roll?
Room Republic är ett moderbolag som driver verksamheter inom hospitality industrin. Primärt inom hotell och restaurang. I dagsläget driver Room Republic verksamheterna V Hotel Helsingborg, Hotel Feliz Palma de Mallorca, Hotel Statt Hässleholm och Barfota Beach House samt inom kort även Hotel Helsing.

Rasmus Jakobsson, Room Republic

Min roll är att leda och utveckla arbetet med koncept och kommunikation med ett stort fokus på den digitala marknaden och de intäkter som kommer därigenom.

”Vi har länge sökt en gemensam partner inom domän och webbhotell som samlar samtliga våra fyra bolag för en enklare hantering och översikt.”

– Varför valde ni FS Data?
Vi har länge sökt en gemensam partner inom domän och webbhotell  som samlar samtliga våra fyra bolag för en enklare hantering och översikt.

– Ni valde vår FS Platinum-tjänst. Hur upplever ni att den fungerar?
Room Republic är kunder hos FS Data där vi i dag har fyra FS Platinum-konton, ett konto för varje hotell. Det är en lösning som passar oss och vår verksamhet perfekt. Vi känner stor trygghet i att våra hotells hemsidor och bokningssystem alltid är uppe och sökbara.

– Kan du kort beskriva din bransch?
Vi verkar i en växande bransch med tuff konkurrens, vilket gör att vi måste hela tiden se till att våra hotell är både är sökbara och valbara för kunden. I dag ställer kunderna höga krav på allt från bokningssidan till upplevelsen och bemötandet när de väl kommer in på hotellet.

”Vi lägger mycket pengar och resurser på att driva kunder till vår bokningssida, därför måste allt bara funka smärtfritt.”

Vi lägger mycket pengar och resurser på att driva kunder till vår bokningssida, därför måste allt bara funka smärtfritt. FS Datas Platinum-konton som bland annat innehåller hälsokontroller och förslag på förbättringar gör att allt fungerar mycket bra.

– Några speciella utmaningar som ni ställs inför?
Att driva hotell med en online bokningssida börjar mer och mer likna en webshop. Det skall vara en snabb process, enkel utan krångligheter för kunden. Därför utvärderar vi hela tiden hur vår bokningssida skall bli ännu smidigare och bättre för vinna varje kund. En snabb och stabil digital infrastruktur är A och O för oss och det får vi med FS Platinum.

Vi tackar Rasmus för pratstunden och önskar honom och Room Republic lycka till i sina fortsatta satsningar!

Besök gärna några av Room Republics trevliga mötesplatser, oavsett om du behöver ett hotellrum eller vill umgås bland vänner över ett glas vin.

V Hotell Helsingborg
Barfota Beach House
Hotell Feliz Palma de Mallorca
Statt Hässleholm

 

You Might Also Like