Hög tid att ta ID-kapning av din e-post på allvar!

I tidningar och nyhetssändningar rapporteras det regelbundet om e-postmeddelanden som skickas ut för att till exempel be om pengar eller förnya domäner med mera. Innehavaren av e-postkontot är oftast helt omedveten om att vänner och kollegor fått ett e-postmeddelande  av henne/honom.
Har du råkat ut för detta, då har du blivit utsatt för e-postförfalskning. Det har blivit allt vanligare att identitetskapning sker genom e-post.

ID-kapning av domän

Lösningen är att spamskydda din domän.

Det här går att motverka till stora delar via ett SPF skydd. Ett SPF skydd sätter ett säkerhetsskydd på din domän, och på så sätt även din e-postadress, vilket förhindrar att din e-post går att använda i olagligt syfte.

För att aktivera SPF på er domän eller för mer information, kan ni följa denna länk: https://fsdata.se/manualer/e-post/spamskrappost/spf-spoofskydd/

You Might Also Like